MiliardárFacebook/Carmen Aristegui
StoryEditor

Koniec špekulácií. Elon Musk kúpi Twitter za skoro 41 miliárd eur

TASR26.04.2022., 07:21h
Musk chce po kompletnom prevzatí firmu transformovať na súkromnú spoločnosť.
Lajkuj Brainee.sk na

Rada riaditeľov Twitteru v pondelok večer uviedla, že prijala Muskovu ponuku na kúpu v hodnote 44 miliárd USD (40,95 miliardy eur).

Šéf Tesly a najbohatší človek na svete ponúkol za akciu Twitteru 54,20 USD v hotovosti. Musk chce po kompletnom prevzatí Twitter transformovať ako súkromnú spoločnosť.

Z Twitteru chce súkromnú spoločnosť

Oznámenie ukončilo niekoľko týždňov špekulácií o ďalšom osude Twitteru, ktoré sa spustili po odhalení, že Musk kúpil veľký podiel v spoločnosti a stal sa jej najväčším akcionárom. Twitter sa po dokončení transakcie stane súkromne vlastnenou spoločnosťou.

Musk už začiatkom apríla oznámil, že kúpil v Twitteri zhruba deväťpercentný podiel. V polovici apríla potom prišiel s ponukou na prevzatie celého podniku.

Firma dnes uviedla, že jej správna rada transakciu jednohlasne schválila. Teraz musia dohodu ešte odsúhlasiť akcionári a regulátori.

„Sloboda prejavu je základom fungujúcej demokracie a twitter je digitálne námestie, na ktorom sa diskutuje o zásadných veciach pre budúcnosť ľudstva," uviedol Musk v dnešnej tlačovej správe spoločnosti Twitter.

„Podľa podmienok dohody dostanú akcionári Twitteru za každú kmeňovú akciu 54,20 dolára v hotovosti," uviedla firma. Akcie podniku v pondelok posilnili o takmer 5,7 percenta a uzavreli obchodovanie na 51,70 dolára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:15