TASR/Jim Watson/Pool Photo via AP
StoryEditor

Odseknutý prst a predrogovaná svadba. Najzásadnejšie vyjadrenia zo súdu Johnnyho Deppa a Amber Heard

kam25.04.2022., 15:00h
Každý z nich má svoju verziu pravdy. Obaja sa stavajú do pozície obete domáceho psychického i fyzického násilia. Jedno je isté - jeden z nich klame.
Lajkuj Brainee.sk na

V posledných dňoch je takmer nemožné vyhnúť sa správam či mémom o súdnom procese Johnnyho Deppa a Amber Heard. Tento komplikovaný spor dvoch hviezd spôsobil, že Depp si už v Hollywoode pravdepodobne neškrtne (už žiadni Piráti z Karibiku či preobsadenie jeho postavy v sérii Fantastické zvery).

Môže za to aj fakt, že Depp s Heard už jeden súd prehral. Ten sa konal v Británii a práve vtedy sa na verejnosť dostali obvinenia z domáceho násilia či psychického teroru. Druhý súd, ktorý momentálne prebieha v Spojených štátoch, je podľa webu Insider Deppovou šancou nielen na 50-miliónové odškodné, ale aj očistenie svojho mena.

Johnny Depp TASR/Jim Watson/Pool Photo via AP

Nová žaloba

Vo Veľkej Británii odsúdený násilník podal v USA novú žalobu kvôli článku, ktorý Amber Heard napísala pre The Washington Post. V ňom sa dopodrobna rozpísala o skúsenosťami s domácim násilím. Aj keď v ňom meno jej bývalého manžela ani raz nezaznelo, článok sa vo veľkej miere interpretoval ako práve o Deppovi.

Jeho žaloba teda tento proces stavia na tom, že Heard si vymyslela incident, v ktorom Deppa obvinila z toho, že ju bil. Podľa neho to má byť naopak - ona mala byť tou, ktorá ho pri mnohých príležitostiach verbálne aj fyzicky napádala.

Ani herečka však nezostala ticho a podala protižalobu, v ktorej tvrdí, že Depp ju v ich vzťahu mnohokrát fyzicky bil, často pod vplyvom drog a alkoholu. Najzásadnejšou otázkou teda zostáva, kto z nich nehovorí úplnú pravdu a ktorý zamlčiava niektoré skutočnosti.

​Webový portál Insider sa pozrel na tie najprekvapivejšie vyjadrenia, ktoré zazneli v doterajšom priemeru súdneho procesu. Tie zahŕňajú odrezaný prst rozbitou fľašou od vodky, užívanie drog na svadbe či s Marilynom Mansonom alebo výkaly v posteli po rozchode.

Detstvo ako z nočnej mory

Počas výpovede sa Depp podrobne rozhovoril o svojom búrlivom detstve, ktoré bolo podľa neho plné zneužívania zo strany jeho matky Betty Sue Palmer. Herec povedal, že jeho matka bola „dosť krutá“ a bola fyzicky násilná mnohými spôsobmi. Napríklad po ňom hádzala popolník a bila ho topánkou na vysokom opätku.

Už predtým v procese vypovedala Deppova sestra Christi Dembrowski, ktorá taktiež hovorila o zneužívaní počas detstva. Podľa jej slov sa s Deppom zaviazali, že nikdy nebudú toto zneužívanie udržiavať vo svojich vlastných rodinách.

„Keď sme boli starší, rozhodli sme sa, že keď už budeme mať svoj vlastný domov, už nikdy nezopakujeme vo svojom dome nič podobné nášmu detstvu,“ vypovedala.

Ostrý konflikt v lietadle

Keenan Wyatt, zvukový technik, ktorý 35 rokov pracoval na hollywoodskych filmoch vrátane franšízy Piráti z Karibiku, pred súdom vypovedal, že po ňom Amber Heard začala kričať v lietadle len preto, že sa jej prihovoril. Incident sa mal stať počas súkromného letu z Bostonu do Log Angeles v roku 2014.

Heard mala byť k Deppovi počas celej cesty chladná, a preto Wyatt v jednom momente prišiel k nej a „povedal niečo v zmysle: 'Vieš, že mu na tebe záleží'.” Herečka mala na jeho slová zareagovať kričaním. „Zrazu vyštekla a začala na mňa kričať. Ako sa opovažuješ so mnou hovoriť? Choď odo mňa preč.”

„Tak som sa vrátil na svoje miesto a staral som sa o svoje veci,“ povedal. „Náhle bola hlasná. Bolo to tiché lietadlo, no zrazu bolo veľmi hlasné.“ V niekoľkých bodoch počas vypočutia Wyatt pokračoval, že „nikdy nevidel, že by Johnny niekoho zneužíval.“

Heard vraj počas manželstva potrebovala násilie

Johnny Depp vypovedal, že skutočným násilníkom v ich vzťahu bola práve Heard a zmeny v ich vzťahu začali tým, že robila „malé výkopy“ a „ponižujúce osočovanie“. Herec mal vraj pocit, že sa vo všetkom „náhle mýlil" a trpel „nekonečným sprievodom urážok,“ informoval Insider.

Hádky v niektorých prípadoch eskalovali až do násilia, pretože Heard podľa neho „potrebuje násilie“. Stávalo sa, že do neho strkala alebo mu do tváre hodila pohár vína. Keď takéto hádky začínali, Depp sa vraj pokúšal vymeniť zo situácie tým, že sa zamkol v kúpeľni.

Amber Heard TASR/Brendan Smialowski, Pool via AP

​Práve tento vzťah a časté verbálne útoky mali podľa neho prispieť k tomu, že užíval alkohol a drogy. „Musel som mať niečo, čo by ma vzdialilo a oddialilo moje srdce od tých slovných útokov.“

Odrezaný prst rozbitou fľašou

Jedným z najhorších momentov na súde bolo, keď Depp povedal, že Heard mu počas bitky odrezala prst. Malo sa tak stať mesiac po svadbe v roku 2015, keď za ním odletela do Austrálie počas nakrúcanie piatych Pirátov z Karibiku. Depp mal vtedy požiadať svojich právnikov, aby s ňou prediskutovali pomanželskú zmluvu.

Heard mala byť po príchode veľmi rozrušená, pretože mala pocit, že jeden z jeho právnikov bol hrubý a odmietavý. Depp v tom čase býval vo veľkom dome a pamätal si, že sa v ten deň zamkol „najmenej v deviatich spálňach a kúpeľniach“, „keď ona búchala na dvere a kričala obscénnosti a chcela sa fyzicky pohádať“.

​Aj keď bol Depp už istý čas triezvy, stres zo situácie ho prinútil ísť si naliať pár panákov do baru, ktorý sa v dome nachádzal. Heard ho mala nasledovať do baru a začať po ňom kričať, že pil. V tom momente po ňom hodila fľašu vodky, ktorá preletela okolo jeho tváre a dopadla na zem.

Herec si tak zobral ďalšiu fľašu a nalial si ďalší pohárik. Aj tú však Amber zdvihla a hodila ju po ňom. Vtedy sa vraj dotkla jeho ruky a odrezala mu pravý prostredník. „Úprimne, najprv som necítia bolesť, cítil som teplo a cítil som, ako keby mi niečo kvapkalo po ruke. Potom som sa pozrel dolu a uvedomil som si, že som mal odrezaný koniec prsta a pozeral som sa priamo na trčiacu kosť a mäsitú časť vnútra svojho prsta.“

Tvorcovia vizuálnych efektov mu prst pre potreby filmu dorobili a on lekárom klamal o tom, čo sa stalo. „Nechcel som prezradiť, že to bola pani Heard, ktorá po mne hodila fľašu vodky a potom mi sňala prst,“ povedal. „Nechcel som ju dostať do problémov.“

Johnny Depp TASR/Evelyn Hockstein/Pool via AP

Výkaly v posteli

Asi najznámejším prípadom tohto aj minulého procesu bolo, keď Depp povedal, že Heard sa postarala o výkaly v ich spoločnej posteli. Dostať sa tam mali po bitke, keď jej oznámil, že sa s ňou rozchádza. Herec uviedol, že k incidentu došlo po večeri, ktorá sa konala k jej 30. narodeninám 21. apríla 2016.

„Moja prvá reakcia na to bola, že som sa zasmial,“ povedal Depp, keď opísal reakciu na fotografiu výkalov. „Bolo to také bizarné a také groteskné, že som sa mohol len smiať.“ Heard dokonca mala z tohto fekálneho incidentu obviniť jej dvoch psov (Pistol a Boo), no herec to považuje za smiešne.

„Snažila sa to zvaliť na psov,“ povedal Depp. Problémom však je, že ide o jorkšírskych teriérov „Každý váži asi štyri libry. Žil som s tými psami. Neboli to psy.“

Drogy

Ich vzťah zahŕňal aj drogy. Tie mali hrať veľkú úlohu aj na ich svadbe, ktorej sa podľa magazínu People zúčastnilo iba 20 až 25 ľudí. Nezúčastnila sa jej dokonca ani Deppova dcéra, modelka a herečka Lily-Rose Depp. Dôvodom bol práve napätý vzťah medzi ňou a Amber.

Počas svadobnej hostiny mala podľa Deppa herečka a jej „gang“ priateľov konzumovať drogy zo „spoločnej MDMA tašky“ Harmonogram ich svadobného dňa podľa neho znel: „Večera, tanec a drogy.“ Depp však priznal aj to, že fajčil marihuanu. K tomu ešte počas tretieho dňa súdneho pojednávania hovoril aj o priateľstve s Marilynom Mansonom.

„Pili sme spolu, mali sme spolu kokaín, možno párkrát.“ Na otázku, či si vzal s Mansonom „tabletky“, Deppova odpoveď viedla k smiechu v súdnej sieni. „Raz som dal Marilynovi Mansonovi tabletku, aby prestal toľko rozprávať,“ povedal.

Amber Heard TASR/Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

​Už predtým Depp počas svojej výpovede obšírne diskutoval o svojej histórii užívania drog a alkoholu, pričom uviedol, že užíval látky na „samoliečbu“ po ťažkom detstve alebo na hľadanie „otupenia“ uprostred emocionálnych problémov. Podľa neho je Heardovej opis jeho užívania drog hrubo prikrášlený a mnohé z jej tvrdení sú nepravdivé.

Tento súdny proces sa začal 12. apríla a New York Times očakáva, že bude trvať približne šesť týždňov. Bude zaujímavé sledovať, aké ďalšie zistenia a obvinenia vyplávajú počas tohto súdneho konania na povrch. Určite ťa však o nich budeme na našom webe informovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 11:59