Vo vnútri „kultu UFO“ vedeného sexuálnym maniakom.Profimedia.cz/
StoryEditor

Vo vnútri „kultu UFO“ vedeného sexuálnym maniakom. Ako sa z novinára stal mimozemský prorok s celým háremom žien

Michal Čiernik11.02.2024., 13:00h

Francúzsky novinár zaoberajúci sa športovými autami sľúbil všetkým, no najmä ženám, osvietenie a nekonečnú múdrosť mimozemskej civilizácie, ktorá ho mala uniesť.

Lajkuj Brainee.sk na

Claudea Vorilhona, známejšieho ako Raël, v decembri 1973 na prechádzke po vulkanickej vysočine vo svojom rodnom Francúzsku údajne stretol mimozemšťana. Ten mu prezradil, že jeho ľud, Elohim, vytvoril ľudský život na Zemi. O dva roky neskôr, v roku 1975, Vorilhon tvrdí, že ho opäť navštívili bytosti z iného sveta, a tento raz ho dokonca vzali na návštevu ich planéty, uvádza Independent. 

Vorilhon hovorí, že sa u týchto vrátil s misiou šíriť slovo Elohim na Zemi a pripraviť jej obyvateľov na nadchádzajúci návrat mimozemšťanov. Na základe tohto Vorilhon odštartoval raëlizmus, hnutie, ktoré pretrváva dodnes, rozšírilo sa po všetkých kontinentoch a francúzsky parlament ho v roku 1995 klasifikoval ako kult.

image

Desiatky veriacich sa vyhladovali na smrť, aby sa mohli stretnúť s Ježišom. Nabádať ich mal k tomu pastor

Na začiatku 80. rokov 20. storočia si Raëliáni kúpili kemp na juhu Francúzska, ktorý využívali na masové sexuálne obrady na počesť starovekých mimozemšťanov Elohimov.

Raëlianske hnutie sa často točí okolo myšlienky sexuálneho oslobodenia – alebo skôr jeho špecifického konceptu. Príkladom je aj kniha Sensual Meditation od Vorilhona, v ktorej tvrdí, že učí ľudí ako dosiahnuť „kozmický orgazmus“ prostredníctvom zmyslovej meditácie.

Práve tieto sexuálne praktiky sa v 90. rokoch stali hlavnou témou vo francúzskych médiách čo im zabezpečilo medzinárodnú popularitu. V roku 1992 si hnutie kúpilo 100 hektárový pozemok v kanadskom Quebecu, ktorý nazvali Le Jardin du Prophète (Záhrada proroka). Postavili tam múzeum na výskum UFO, aby, ako tvrdili, získali peniaze pre svoje "veľvyslanectvo Elohim", vysvetľuje portál Daily Mail.

Rád anjelov

Práve v Kanade sa prvýkrát objavili obvinenia zo sexuálneho zneužívania zo strany Raëla a niektorých hlavných predstaviteľov jeho sekty. 

„V konečnom dôsledku to boli sexuálne otrokyne,“ povedala podľa Daily Mail Brigitte McCannová, novinárka z Calgary, ktorá sa dostala do skupiny v utajení a bola svedkom týchto udalostí z prvej ruky. V kultúre Raëlianov však boli známi ako Rád anjelov. McCann uviedla, že videla obrady, pri ktorých sa nahí „anjeli“ starali o každú prorokovu požiadavku.

image

Raëlianske ženy na festivale "Korea Love Hug" v Soule v Južnej Kórei.

Wikimedia/Kmarinas86/

Počas tohto obdobia sa Raël oženil so 16-ročným dievčaťom Sophie so súhlasom jej vlastnej matky, ktorá bola sama členkou okrajovej skupiny „uctievajúcich mimozemšťanov“.

Klonovanie ľudí

Škandály a kontroverzie okolo tejto skupiny však dosiahli svoj vrchol počas prezidentovania Georgea W. Busha po tom, čo Raëliovci založili na Bahamách spoločnosť Clonaid, ktorá sa zaoberala výskumom klonovania ľudí.

V marci 2001 boli Raël a ďalší predvolaní pred podvýbor Snemovne reprezentantov pre energetiku a obchod, aby svedčili o etike svojho podniku, keďže zákonodarcovia diskutovali o zákaze klonovania ľudí.

Na jar toho istého roku Úrad pre vyšetrovanie trestných činov amerického Úradu pre potraviny a liečivá vykonal inšpekciu laboratória spoločnosti Clonaid, ktoré sa nachádzalo v prenajatej miestnosti strednej školy v meste Nitro v Západnej Virgínii.

Po kontrole sa však Úrad pre kontrolu potravín a liečiv, spoločnosť Clonaid a bývalý zákonodarca štátu Západná Virgínia Mark Hunt, ktorý pomohol spoločnosti zakúpiť laboratórne vybavenie, sa nakoniec dohodli, že nebudú vykonávať pokusy o klonovanie Huntovho syna v Spojených štátoch.

Skupina Clonaid, ktorá patrí Raëlianovi, však v decembri 2002 oznámila svoj prvý údajný úspech pri klonovaní človeka. Malo ísť o dieťa menom Eve, ktoré však nikdy nebolo širšou vedeckou komunitou preskúmané. Či to bol podvod alebo skutočný klon možno objasní doktorka Brigitte Boisselier, bývalá vedecká riaditeľka klonovacej spoločnosti hnutia Clonaid, ktorá sa zúčastnila rozhovorov s tvorcami nového dokumentu od Netflixu. Štvordielna miniséria Raël: The Alien Prophet vyšla na streamovacej platforme 7. februára.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 05:20