Vodca kultu Súdneho dňa je obvinený z vrážd takmer 200 detí.X/Rukigafm/
StoryEditor

Vodca kultu Súdneho dňa je obvinený z vrážd takmer 200 detí. Mal ich vyhladovať na smrť

Michal Čiernik21.01.2024., 10:00h

Vodcu kultu Súdneho dňa Paula Mackenzieho a 30 jeho stúpencov v stredu postavili pred kenský súd v pobrežnom meste Malindi, aby čelili obvineniam z vraždy 191 detí.

Lajkuj Brainee.sk na

Mackenzie a niektorí z jeho nasledovníkov boli obviňovaní zo smrti 429 členov jeho Medzinárodnej cirkvi Good News. Mnohých údajne vyhladovali vo viere, že sa tak stretnú s Ježišom Kristom ešte pred koncom sveta. 191 z nich mali byť deti.

Telá boli objavené v desiatkach plytkých hrobov na viac ako 300 hektárovom ranči v odľahlej oblasti známej ako Shakahola Forest v pobrežnom grófstve Kilifi. Hroby boli nájdené po tom, čo polícia zachránila 15 vychudnutých členov cirkvi. Tí vyšetrovateľom povedali, že Mackenzie im nariadil, aby sa pred koncom sveta pôstili na smrť. Štyria z 15 zomreli po prevoze do nemocnice.

image

Vražedný kult hladovania. V plytkých hroboch našli vyše 20 tiel. Zomreli, aby sa stretli s Ježišom

Pitvy niektorých tiel nájdených v hroboch ukázali, že zomreli od hladu, uškrtenia alebo udusenia. „Keď sa stúpenci dostali do dedín, ktoré založil Mackenzie, nebolo im dovolené ich opustiť, ani sa s nikým kontaktovať,“ uvádza sa v správe podľa NBC news.

„Nasledovníci boli povinní zničiť dôležité dokumenty, medzi nimi preukazy totožnosti, rodné listy, osvedčenia o vlastníctve majetku, akademické osvedčenia a sobášne listy,“ píše sa v správe, čo spôsobilo, že pozostatky 180 zo 191 mŕtvych detí neboli podľa obžaloby zatiaľ identifikované.

Súdny proces

Kenský najvyšší prokurátor v pondelok 15. januára uviedol, že bude dokopy 95 ľudí obvinených z vraždy, krutosti, mučenia detí a ďalších zločinov. Na následné stredajšie pojednávanie sa však Mackenzie spolu s ďalšími podozrivými fyzicky nedostavili pretože sudca Najvyššieho súdu Mugure Thande vyhovel žiadosti prokurátorov, aby sa podrobili duševným vyšetreniam.

image

Mackenzie a niektorí z jeho nasledovníkov boli obviňovaní zo smrti 429 členov jeho Medzinárodnej cirkvi Good News.

X/Channelafrica1/

Obvinení sú väzobne stíhaný už od apríla minulého roku. Samotný Mackenzie si pri tom odpykáva samostatný ročný trest odňatia slobody po tom, čo bol uznaný vinným z prevádzkovania filmového štúdia a výroby filmov pre svoj kult bez platnej licencie. Ďalší súdny proces je naplánovaný na 6. februára.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 00:04