.Twitter/popular Front/
StoryEditor

VIDEO Brutálny protest hasičov. Na policajtov zaútočili plameňometom

iDnes.cz25.10.2023., 13:00h

Regionálni hasiči zo španielskej Galície sa v utorok stretli s políciou mesta Ourense. Hasiči sa zhromaždili pred Provinčným palácom v rámci protestov, ktoré začali v piatok pred sídlom regionálnych inštitúcií v Pontevedre.

Lajkuj Brainee.sk na

Protestná akcia sa začala pred hlavnou budovou pošty. Hasiči šli k budove rady s transparentmi, na ktorých boli nápisy ako „a nosa loita, a osa vergoña“ (náš boj, vaša hanba), píše denník El País.

Viac ako 200 hasičov došlo až pred bránu sídla, kde sa stretli s desiatkami mestských policajtov. Ulicu zaplnil dym z horiacich pneumatík, dymovníc, svetlíc a petárd.

image

Ohnivé inferno pokračuje. Grécky požiar spálil plochu väčšiu ako New York, v Európe je najväčším za desiatky rokov

Jeden z hasičov utrpel pri potýčke zlomeninu nosnej prepážky. Sanitka ho preto previezla do nemocnice.

Protestujú už od 15. júna

Polícia demonštráciu označila za „radikálnu“. Hasiči sa podľa nej snažili dostať do vnútorných priestorov provinčnej rady. Dodáva, že policajtov chrániacich úradné priestory napadli „s veľkým násilím a za použitia plameňometov."

Regionálni hasiči z Galície štrajkujú už od 15. júna. Požadujú zlepšenie pracovných podmienok, hovoria aj o dlhej pracovnej dobe, nedostatočnom počte zamestnancov alebo chýbajúcom vybavení. To všetko podľa nich ohrozuje ich životy.

Napriek tomu, že odborový zväz rokuje s miestnymi úradmi, zhodu sa zatiaľ nájsť nepodarilo. Hasiči preto plánujú ďalšie demonštrácie.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 04:01