Mníška sa pustila do aktivistuX/Visegrád 24
StoryEditor

Mníške došla trpezlivosť s aktivistom. Rozbehla sa a zložila ho chmatom, za ktorý by sa nehanbili ani športovci

Miroslav Kamody18.10.2023., 12:00h

Obrana stavby nového náboženského centra vo Francúzsku sa stala okamžite virálnou.

Lajkuj Brainee.sk na

Jednej francúzskej mníške došla trpezlivosť a rozhodla sa sama skoncovať s demonštrantom proti klimatickým zmenám. Moment, ktorý sa stal okamžite virálnym, sa stal na stavenisku veľkého katolíckeho centra v Saint-Pierre-de-Colombier v Ardèche.

Podľa GB News toto miesto zažilo búrlivú diskusiu medzi náboženskými predstaviteľmi a aktivistami v oblasti klimatických zmien. Jeden zo zástupcov tvrdí, že ekológovia sa obávajú vplyvu nového kostola na okolie. V dôsledku toho sa rozhodli protestovať proti výstavbe kaplnky a obytného centra Famille Missionnaire de Notre-Dame (misijná rodina Panny Márie).

image

Zabudnuté mníšky rebelky. Niektoré mali milostné aféry, pri zatýkaní hádzali do policajtov kamene

Mníšky išli do boja

Tento týždeň sa ale veci vyhrotili, keď jedného demonštranta videli, ako nesie zo stavby plastové rúrky a uteká. V tom momente si ho všimla mníška a rozhodla sa ho kompletne odzbrojiť. Ľudia na internete nemohli záberom uveriť a mnohí povedali, že neznáma mníška by mohla pomôcť Francúzsku na budúcich majstrovstvách sveta v rugby.

„Toto nie je obyčajná sila, mohla by to byť superžena, o ktorej sa hovorí a bolo sľúbené, že príde,” napísala jedna žena. Ďalší napísal: „Nezahrávaj sa s pánovou prácou.” 

Vyhrotená situácia

Situácia na mieste je ale stále poriadne vyhrotená. Zatiaľ čo aktivisti sa snažia stavebné práce bojkotovať, mníšky museli zakročiť a vytvoriť ľudskú reťaz okolo jedného z bagrov, pretože demonštranti sa k nemu chceli priviazať a blokovať ho.

Sylvain Hérenguel, spolupredseda miestneho protestného združenia, povedal pre francúzsky kanál 3, že bol šokovaný tým, ako intenzívne sa náboženská skupina bránila. „Čakal som, že mníšky prejavia trochu viac rešpektu k verejnému poriadku.”

Denník The Times uvádza, že náboženská skupina v tejto oblasti funguje od 40. rokov minulého storočia. Misionár má 80 ľudí a už roky sa snažia vybudovať jeho pútnické centrum. Na bitku medzi mníškami a aktivistami dohliadalo podľa portálu asi tucet policajtov. Stret trval asi hodinu a pol, kým sa veci opäť neupokojili.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:15