Do volieb vsadili stávkari takmer dva milióny eur.Tasr, Brainee X Canva/
StoryEditor

Slovák na základe exit pollu stavil 23-tisíc na PSko. Prehral. Na týchto stávkach počas parlamentných volieb zarobili ľudia najviac

Michal Čiernik03.10.2023., 13:00h

V predčasných parlamentných voľbách sa najviac stávkovalo na víťazstvo Smeru a najväčším prekvapením bol neúspech Republiky. Celkové vklady na voľby vo Fortune dosiahli takmer dva milióny eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Predčasné parlamentné voľby prilákali ľudí nie len k volebným urnám ale aj do stávkových kancelárií. Na výsledky vsádzali tisíce eur.

Ako informoval Tarek Yacoob z oddelenia bookmakingu Fortuny, najvyššia prijatá jednorazová stávka bola v hodnote vyše 19-tisíc eur. „Stávkarka si stavila na to, že Progresívne Slovensko bude mať viac percent ako OĽaNO a priatelia. V čistom si tak prilepšila o takmer 600 eur,“ priblížil.

Najviac lákal Smer a Robert Fico

Záujem stávkarov bol v porovnaní s predchádzajúcimi voľbami väčší a najmä v posledných dňoch išlo o výrazný nárast. Vklady nakoniec atakovali hranicu dvoch miliónov eur. Spolu s vkladmi v sesterskej českej Fortune to bolo ešte výrazne viac.

image

Som alkoholik, hovorí každý desiaty opýtaný. Exkluzívny prieskum odhalil, ako sú na tom so závislosťami naši susednia

„Najviac sa stávkovalo na víťazstvo Smeru, najvyššie stávky mali hodnotu takmer 8 000 eur. Celkovo stávkarov lákala najviac práve táto strana a medzi politikmi viedol Robert Fico,“ prezradil Tarek Yacoob.

Obľúbený bol aj Igor Matovič

Vo všeobecnosti sa neočakávalo, že Slováci budú opäť vo veľkej miere skúšať stávky na veľmi nepravdepodobné víťazstvo OĽaNO a priatelia. Realita však bola iná. Po Smere bolo najviac stávok uzatvorených práve na Igora Matoviča a jeho stranu.

„Zaujímavé je, že mnohí klienti si stavili na víťazstvo OĽaNO za dve tisíc eur. Dokonca aj po zverejnení exit pollov a postupnom pribúdaní spočítaných volebných okrskov sa stále našli klienti, ktorí verili vo výhru,“ dodal expert Fortuny.

Neúspešný vklad za 23-tisíc eur

Práve exit polly pritom zamotali situáciu medzi stávkujúcimi. „Po ich zverejnení začalo pribúdať veľké množstvo tiketov na víťazstvo Progresívneho Slovenska,“ hovorí Tarek Yacoob.

„Jeden klient stavil po zverejnení exit pollu na TV Markíza spolu vyše 23-tisíc eur na výhru Progresívneho Slovenska. Iný zas na to, že PS bude mať viac ako 18,01 percent. Obe stávky boli napokon neúspešné.“

image

Slávny streamer má problém s gamblingom, za mesiac prehajdákal v online kasínach takmer dva milióny

Situáciu podľa odborníka z Fortuny zmenilo zverejnenie prvých spočítaných výsledkov. Vtedy sa začali stávky otáčať.

Jedným z najväčších prekvapení volieb bol neúspech Republiky. Ani tipujúci však tejto strane veľmi neverili. „Stávkar si ešte začiatkom augusta stavil 18 000 eur na to, že Republika bude mať menej ako 8,51 %. Vyhral až 14 000 eur,“ hovorí Tarek Yacoob.

Iný stávkar si zas pri kurze 6.21 stavil za sto eur na to, že nepresiahne hranicu piatich percent. Prilepšil si tak o 521 eur. „Ešte viac sa tešil klient, ktorý stavil tisíc eur na to isté pri kurze 4.31,“ povedal na záver Tarek Yacoob.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 10:21