V Čechách sa deti zdrogovali z cukríkov s obsahom THC.Facebook/policie Čr/
StoryEditor

Nikdy nejedz sladkosti, ktoré nájdeš na chodníku. V Čechách sa deti zdrogovali z cukríkov s obsahom THC

iDnes.czČTK31.08.2023., 14:00h

Českí kriminalisti sa zaoberajú prípadom, keď dve maloleté deti zjedli cukríky s prímesou THC. Sladkosti našli na chodníku zabalené v obale od kinderka.

Lajkuj Brainee.sk na

Kriminalisti z českého mesta Most sa zaoberajú prípadom, keď dve maloleté deti zjedli cukríky, ktoré obsahovali THC. Našli ich na ulici v obale od Kinder Surprise.

„Je zrejmé, že sa rozhodne nejedná o originálny výrobok známeho výrobcu. Podľa kriminalistov sa tento tovar nedá v Českej republike zakúpiť legálne a musel byť dovezený zo zahraničia. Tam sú známe už niektoré výskyty tejto pochutiny. Na obale výrobku je vyobrazený obrázok konopnej rastliny s uvedením obsahu THC,“ hovorí hovorca mosteckej polície Václav Krieger.

Deti, ktoré tieto cukríky našli vonku, matka ihneď previezla do nemocnice, kde sa vyšetrením zistila prítomnosť drogy v ich telách. Deti sú však v poriadku a nedošlo k žiadnemu ohrozeniu zdravia.

Policajti na prípade pracujú a zisťujú pôvod výrobku. „Apelujeme na všetkých občanov, aby v prípade styku s týmto druhom cukríkov kontaktovali Políciu Českej republiky, a to na linke 158 alebo na najbližšej policajnej stanici. Rozhodne neodporúčajme výrobok rozbaľovať a konzumovať,“ dodáva Krieger.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:28