Seriál na Netflixe pomohol nájsť nezvestné dievča.Twitter/previouslyserie/
StoryEditor

Seriál na Netflixe pomohol nájsť nezvestné dievča. Pred šiestimi rokmi ju uniesol príbuzný, o ktorom by si to nikdy nepovedal

Michal ČiernikiDnes.cz18.05.2023., 16:00h

V Spojených štátoch našli po šiestich rokoch unesené dievča. Pomohol k tomu dokumentárny seriál na Netflixe.

Lajkuj Brainee.sk na

Prípad Kayly Unbehaunovej spracovali tvorcovia v epizóde seriálu Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady). Jeden z divákov potom vďaka tomu dievča spoznal, keď prišla do jeho obchodu v Severnej Karolíne, píše denník the Times.

Deväťročná Kayla zmizla zo svojho bydliska v Illinois, kde žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti. Úrady od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka, pretože dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávilo čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

Zmizla 4.júla 2017

Naposledy bola videná v starostlivosti svojej matky štvrtého júla vo Wheatone v štáte Illinois, podľa stránky GoFundMe, na ktorej jej otec Ryan Iskerka zverejnil Kaylino zmiznutie. Iskerka povedal, že sa mal s jej matkou stretnúť 5. júla 2017, aby si vyzdvihol svoju dcéru, no dvojica nikdy nedorazila. Výmena bola nariadená súdom, uvádza nbcnews.

Kaylu našli minulý víkend v bezpečí a v poriadku po tom, čo si ju všimol majiteľ obchodu v Asheville v Severnej Karolíne. Povedal, že spoznal dievča, ktoré má teraz 15 rokov, z epizódy Unsolved Mysteries na Netflixe. Obchodník zavolal políciu, ktorá následne matku Heather Unbehaun zatkla. Po zaplatení kaucie vo výške 250-tisíc dolárov teraz čaká na slobode na začatie súdu, ktorý začne 11. júla.

Dokumentárny seriál sa vysiela už od 90. rokov

„Som nesmierne šťastný, že mám Kaylu zase doma,“ uviedol vo vyhlásení Kaylin otec Ryan Iskerka. „Chcem poďakovať policajnému oddeleniu South Elgin, Národnému centru pre nezvestné a zneužívané deti a všetkým orgánom činným v trestnom konaní, ktoré asistovali v jej prípade,“ dodal.

image

Nevieš sa dočkať letných večerov? Prinášame ti prehľad noviniek, ktoré toto leto prinesie Netflix

Unsolved Mysteries využíva dokumentárny formát na profilovanie skutočných záhad a predstavovali reprízy nevyriešených zločinov, prípadov nezvestných osôb, konšpiračných teórií a nevysvetliteľných paranormálnych javov. Seriál Unsolved Mysteries bežal na niekoľkých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia od roku 1987. Naposledy začal nové série vysielať Netflix v roku 2020.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 07:30