Mladík oklamal investorov a obral ich o niekoľko miliónov, za ktoré si platil luxusný život.Instagram/aiden.ptrs/
StoryEditor

Samozvaného kráľa krypto-burzy prepadli, uniesli a mučili. Investorov oklamal a ich peniaze míňal na zábavu

mor13.05.2023., 12:00h

„Kryptokráľa“ Aidena Pleterského z Kanady uniesli a požadovali výkupné za jeho bezpečný návrat. Jeho výšku stanovili na 3 milióny dolárov.

Lajkuj Brainee.sk na

Médiá uvádzali, že podrobnosti o únose boli odhalené v súdnych dokumentoch spojených s multimiliónovým bankrotom uneseného Kanaďana, uviedla CTV News.

image

Môže za to Brusel, vyhovárajú sa Maďari, ktorí z eurofondov postavili chodník v korunách stromov bez stromov

Výstredný mladý podnikateľ údajne utrácal majland a žil v absolútnom prepychu. „V podstate ho držali asi tri dni, vozili ho po rôznych častiach južného Ontária, bili ho, mučili a umožňovali mu telefonovať len s konkrétnymi ľuďmi. Nepatril som medzi ľudí, ktorých mal dovolené kontaktovať,“ povedal v decembri jeho otec.

Počas zadržiavania takzvaný „kryptokráľ“ požiadal svojho prenajímateľa o 3 milióny dolárov, podľa súdnych dokumentov. Prenajímateľ však údajne povedal: „Mal som viacero hovorov od Aidena, ale bolo neskoro v noci. No a potom okolo 1:30 som mal konečne dosť a hovor som zdvihol.“ Prenajímateľ však povedal, že nemôže „nič“ urobiť.

V súčasnosti je bývalý vrtošivý chlapec namočený po krk v rôznych problémoch a kontroverzných prípadoch. Údajne ho požiadali, aby investoval cez 40 miliónov dolárov do istého projektu, no on namiesto toho vyhodil 16 miliónov na derahé autá, súkromné ​​lietadlá a luxusné dovolenky.

 

image

Halucinácie, absťák a pôst? Nechal som sa zavrieť na sedem dní do absolútnej tmy, takto to tam vyzeralo

Podnikanie uneseného Kanaďana stálo na tom, že o sebe prehlasol, aký zdatný je v obchodovaní s krypto menami, čím k sebe prilákal viacerých investorov, ktorí mu boli ochotní zveriť svoje financie. Investorov, vyplácal peniazmi, ktoré mu zverili ďalší investori. Keď však začal utrácať príliš veľa na autách a lodiach, jeho schéma sa začala rozpadať, objasňuje magazín Unilad

Správca konkurznej podstaty Rob Stelzer pre CTV News povedal: „Pleterski prevádzkoval firmu, o ktorej ľuďom povedal, že investuje ich peniaze, a to sa nestalo. Neurobil to, čo povedal, že urobí."

image

V Nórsku viazne výroba munície pre Ukrajinu. Elektrinu vyčerpáva TikTok na videá mačiatok, tvrdí fabrika

Minulý rok v decembri Stelzer pre CTV ešte povedal, že mu policajti z Toronta povedali, že Pleterski bol unesený, a dodal: „Myslím tým, samozrejme, že dlhuje mnohým ľuďom veľa peňazí.“ CTV News uviedla, že Pleterski do firmy investoval menej ako 2 percentá svojich prostriedkov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:06