V Bratislave sa nachádzajú falošní smetiari, ktorí od ľudí pýtajú peniaze.Instagram/olo/
StoryEditor

POZOR! Falošní smetiari v Bratislave okrádajú ľudí. Mesto upozorňuje obyvateľov a vyzýva ich, aby boli ostražití

TASR04.04.2023., 16:00h

Ako rozoznať falošného smetiara od toho skutočného - a vôbec, zamýšľal/a si sa niekedy nad tým? V článku sa dozvieš viac o tom ako ich odhaliť a nenaletieť podfúkárom.

Lajkuj Brainee.sk na

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami znova upozorňuje na prípadných falošných smetiarov. Naposledy tu úradovali v januári. 

image

V ústave sa od náboženstva dištancujeme, na Hlavnej stanici v Bratislave bude spoveď. Veriaci sa môžu vyrozprávať Haľkovi

Podfukári si od Bratislavčanov pýtajú finančnú odmenu. Od takýto praktík  a aj osôb sa však OLO  dištancuje. Zároveň obyvateľom prináša rady, ako podvodníkom nenaletieť.

"S blížiacimi sa sviatkami Veľkej noci sa v uliciach Bratislavy môžu objaviť falošní smetiari, ktorí od obyvateľov môžu pýtať finančnú hotovosť alebo iné dary," zdôrazňuje OLO.

Mestská firma upriamuje pozornosť napríklad na to, že skutoční smetiari nosia sivo-oranžové uniformy s logom OLO. Pri práci používajú veľké zberové vozidlá, s ktorými sú v bratislavských uliciach spätí. Na rozdiel od nich majú falošní smetiari iné oblečenie a používajú osobné vozidlo.

image

Chystáš sa počas Veľkej noci na nákup? Existujú prevádzky, kde potraviny nakúpiš aj počas sviatkov

Falošní smeriari si od domácností pýtajú malé finančné dary. „Zamestnanci OLO majú takúto činnosť zakázanú a v žiadnom prípade si od občanov nepýtajú peňažnú hotovosť a ani iné dary,“ pripomína OLO na sociálnej sieti.

Bratislavčanom, ktorí by sa s takýmto prípadom stretli,mestská spoločnosť odporúča, aby sa obrátili na políciu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:46