V letisku v Petrohrade spozorovali UFO, za lietajúcimi objektami vyslala vláda stíhačky.Pixabay/
StoryEditor

V Petrohrade uzavreli vzdušný priestor, informovali o tom aj Putina. Niektoré zdroje tvrdia, že to bolo kvôli UFO

iDnes.cz28.02.2023., 11:00h

Ruské úrady dopoludnia krátkodobo uzavreli vzdušný priestor nad Petrohradom kvôli neidentifikovanému lietajúcemu objektu. Krátko pred poludním miestneho času dostalo petrohradské letisko Pulkovo opäť povolenie na prevádzku.

Lajkuj Brainee.sk na

Kremeľ uviedol, že prezident Vladimir Putin bol o uzavretí vzdušného priestoru informovaný. Čo presne ho spôsobilo, neuviedol. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že v oblasti organizovalo cvičenie, píše sa na webe denníka iDnes.cz.

image

Po čínskom balóne zostrelili Američania ďalšie objekty. Nevedia, o čo ide, nevylučujú mimozemšťanov

„Sily zodpovedné za protivzdušnú obranu v západnom Rusku vykonali cvičenie súčinnosti s civilnými orgánmi riadenia letovej prevádzky,“ uviedlo ministerstvo obrany. Podľa agentúry TASS dodalo, že predmetom nácviku bola „detekcia, zachytenie a identifikácia“ podozrivých cieľov. Do cvičenia sa podľa neho zapojili aj ruské stíhačky, správy médií pôvodne hovorili o reakcii na zistenie „neidentifikovaného objektu“ vo vzdušnom priestore.

Z letovej analýzy serveru Flightradar24 vyplýva, že najmenej päť lietadiel na trase z Moskvy do Petrohradu sa vrátilo do ruskej metropoly. Predtým, než boli lietadlá povolané späť, nejaký čas krúžili pred Petrohradom.

image

Veríš v mimozemšťanov? Výročná správa o UFO ťa poteší, viac ako polovicu javov nebolo možné vysvetliť

Podľa zdroja TASS bol zákaz odletov a príletov na letisku Pulkovo zrušený o 11:40 miestneho času (9:40 SEČ). Predtým úrady v Petrohrade oznámili, že prevádzka na letisku bude prerušená do 12:00 miestneho času (10:00 SEČ). Samotné letisko a jeho služby fungovali normálne.

RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj zo záchranných služieb v Petrohrade predtým uviedla, že dôvodom na uzavretie letiska bolo spozorovanie neidentifikovaného objektu. Táto informácia sa zhoduje s predchádzajúcimi oficiálne nepotvrdenými informáciami ruských médií, podľa ktorých kvôli neidentifikovanému objektu vzlietli aj ruské stíhačky.

image

UFO či mýtická dračia guľa? Vyplavený neznámy predmet vyvoláva šialené teórie

Agentúra TASS skôr s odvolaním sa na nemenovaný zdroj uviedla, že vzdušný priestor v okruhu 200 kilometrov od Pulkova bol uzavretý do 13:20 miestneho času (11:20 SEČ). Podľa informácií petrohradského serveru Fontanka.ru ruské ministerstvo obrany letisku Pulkovo oznámilo, že vo vzdialenosti 160 až 200 kilometrov od Petrohradu bol zaznamenaný neidentifikovaný lietajúci objekt. Stíhačky bolo podľa serveru možné počuť aj v centre mesta.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:11