Dwayne Jackson je bývalý zamestnanec spoločnosti Wolf of Wall Street.The Great Adventures Of Dwayne Jackson/Youtube
StoryEditor

Peňaženka je Boh, kričal manažér. Bývalý zamestnanec Vlk z Wall Street opisuje, ako práca v slávnej firme skutočne vyzerala

Nikola Michalkova15.01.2023., 12:00h

Možno si sa aj ty zamýšľal, či film Vlk of Wall Street má niečo spoločné s realitou. Bývalý zamestnanec konečne objasnil, ako práca skutočne vyzerala.

Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý zamestnanec neslávne známej firmy Wolf of Wall Street zdieľa príbehy z čias, kedy pracoval v newyorskom maklérskom dome, píše sa na portáli LadBible. 

Veľké sumy peňazí

Zaniknutá spoločnosť, ktorú založili Jordan Belfort a Danny Porush, ktorých v populárnom filme stvárnil Leonardo DiCaprio a Jonah Hill, úplne ukončila svoju činnosť v roku 1996 po tom, čo na povrch vyplávalo zistenie, že podviedli akcionárov. Ale predtým, ako sa spoločnosť zavrela, jedným zo zamestnancov bol maklér menom Dwayne Jackson, ktorý prehovoril až teraz o „šialenej“ pracovnej kultúre, ktorá v spoločnosti bola. 

image

Bohatí ďalej chudobnejú. Najviac si to odniesol Musk, Bezos a Zuckerberg

Muž pracoval pre spoločnosť od marca 1994 do októbra 1996. Skončil tesne predtým, ako spoločnosť zatvorila svoje dvere. Vysvetľuje, že bol „len dieťa“ v čase, keď prácu dostal a hovorí, že „veľa nevedel o tom, čo predáva“ a nemal ani potuchy, „čo sa deje v zadnej kancelárii.“ Ako ale hovorí, počas svojej práce stále zažíval divoké zážitky.

Okrem toho, že na začiatok Dwayne poskytol dôkaz, že vo firme skutočne pracoval, hovoril aj o nepredstaviteľnom množstve peňazí, ktoré počas svojej práce zarobil. Bývalý maklér si spomína, že na jeho prvom výplatnom šeku svietila suma približne 11 tisíc dolárov. Peniaze použil na kúpu telefónu a pípača za tisíc dolárov predtým, ako odišiel autobusom domov. 

Aj napriek tomu množstvu peňazí, ktoré spolu s ostatnými kolegami zarobil, povedal, že ich to „tlačilo“ do rýchleho míňania. „Mali ľudí, ktorí prišli do kancelárie, premerali vás a dali vám košele s golierom,“ spomínal muž aj na spojenie s predajcom motoristického športu, ktorý triedil zamestnancov podľa vlastného výberu. „Ak ste pracovali v Strattone, mohli by ste im jednoducho zavolať a povedať, že chcete auto. Mohli by ste si ho vybrať a oni by vám ho jednoducho priviezli. Keby vedeli, že ste maklér Strattonu, bolo by im to jedno,“ vysvetľuje. 

Peňaženka vnímaná ako Boh

Spomína si aj na zážitok s manažérom, pri ktorom začal Dwayne premýšľať, do čoho sa to vlastne namočil. „Jedného dňa bol židovský sviatok a veľa židovských chlapov chcelo odísť skôr. Predniesol tento obrovský prejav o tom, ako sme všetci makléri a všetci ideme do pekla.“

„Postavil sa na stôl, zdvihol peňaženku do vzduchu a povedal, či veríme v Boha. Toto je Boh. Moja peňaženka je Boh. To, čo mám v peňaženke je Boh, kričal,“ opisoval. „Vyrastal som ako dieťa v kostole, a ako som ho videl stáť na stole, určite som si myslel, že ho zasiahne blesk.“

Napriek tomu, čo si myslíš o filme, Dwayne sa na svoj čas strávený vo firme pozerá skôr s láskou a tvrdí, že táto skúsenosť ho veľa naučila. „Naučil som sa, čo som v živote nechcel, a to, že nechcem byť bez duše a pracovať, aby som ľuďom bral peniaze. Nechápte ma zle, veľmi som sa bavil, videl som veľa vecí, veľa som sa naučil, ale ak sa chcete dostať do predaja, nájdite niečo, čo sa vám páči, niečo, pre čo ste zanietení a najlepšie niečo, čo ľuďom zároveň pomáha.“

„Robil som ľuďom veci, ktoré nechceli, alebo som ich do toho nútil. Ale karma sa vracia,“ uzatvára.  

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:00