EBE 41 Washington - Americko-kanadsko-juhoafrický miliardár Elon Musk v pondelok na sociálnej sieti Twitter predstavil svoj mierový plán pre Ukrajinu.Susan Walsh/Tasr
StoryEditor

Fuck off Elon Musk. Odkázal mu ukrajinský diplomat, miliardár totiž znovu perlil na Twitteri

Michal Čiernik04.10.2022., 16:00h

Jeden z najbohatších ľudí na svete zase raz rozbúril vody internetu. Svoju tweetovú úchylku si tentokrát vykompenzoval na Ukrajine. Srandu si z neho urobil aj Zelenskyj.

Lajkuj Brainee.sk na

Ponovom je z Elona Muska aj diplomat. Žiaľ, asi nie príliš dobrý. Na svoj Twitter zavesil návrh na mierovú dohodu medzi Ukrajinou a Ruskom. Podľa nej by sa však mala Ukrajina vzdať Krymu, ktorý je podľa Muska súčasťou Ruska. A v anektovaných regiónoch navrhol opätovné voľby pod dohľadom OSN. „Zopakujte voľby anektovaných regiónov pod dohľadom OSN. Rusko odíde, ak to bude vôľa ľudu. Krym je formálne súčasťou Ruska, ako to bolo od roku 1783,“ uvádza vo svojom príspevku, ktorý zverejnil vo forme prieskumu. V čase písania článku v ankete hlasovalo vyše 2,5 miliónov ľudí, z toho 60 percent hlasovalo proti.

Andrij Melnyk, medzinárodný právnik a ukrajinský diplomat, reagoval stručne ale veľmi jasne. Muska v komentári poslal kade ľahšie. Keď sa jeho prieskum nevyvíjal podľa podnikateľových predstáv, zvalil to na ukrajinských botov, ktorí podľa neho anketu naschvál spamovali. Preto zverejnil ďalšiu. „Tak skúsme toto: vôľa ľudí, ktorí žijú na Donbase a na Kryme, by mala rozhodnúť, či sú súčasťou Ruska alebo Ukrajiny,“ rovnako v nej hlasovalo vyše 2,5 miliónov ľudí no tento krát 58 percent hlasovalo za.

Na celú situáciu reagoval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ako inak, svojou vlastnou anketou na Twitteri. „Ktorý @elonmusk sa ti páči viac? Ten, kto podporuje Ukrajinu“ alebo „Ten, kto podporuje Rusko?“

Toto nebol prvý miliardárov výlev k vojne na Ukrajine na sociálnych sieťach. Na začiatku konfliktu zaplavil svojich fanúšikov zmesou ironických ale aj vážnych tweetov. Aj keď uňho človek nikdy nevie, ako to v skutočnosti myslí. Medzi príspevkami typu: „Netflix čaká na koniec vojny, aby natočil film o černošskom mužovi z Ukrajiny, ktorý sa zamiluje do transgender ruského vojaka.“ Si následne dohadoval s ukrajinským vicepremiérom dodávky satelitných staníc Starlink. Škoda, že Twitter neexistoval pred 83 rokmi, možno by sa niektoré veci dali vyriešiť jednoduchšie.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:55