Žiaci, ktorí sú súčasťou LGBTQ komunity, boli požiadaní opustiť súkromnú kresťanskú školu na Floride. Unsplash/cecilie Johnsen/
StoryEditor

Boh miluje každého, tvrdila kresťanská škola. Teraz je všetko inak a deti inej orientácie ju musia opustiť

Nikola Michalkova26.08.2022., 08:00h

LGBTQ komunita to nemá vo svete ľahké. Okrem predsudkov sa stretávajú s diskrimináciou a zákazmi. Žiaci kresťanskej školy na Floride aktuálne budú musieť školu opustiť, ak s komunitou sympatizujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Rodičia detí na Floride, ktoré navštevujú kresťanskú školu, boli oboznámení, že ak ich deti patria do LGBTQ komunity, budú musieť opustiť školu. Túto informáciu im škola poslala emailom, píše Insider.

Môže za to viera

Aj napriek tomu, že LGBTQ komunitu podporil aj pápež František, niektorí veriaci stále nedokážu túto komunitu prijať. Dôkazom je tentokrát súkromná kresťanská škola Hillsborough County Christian School na Floride, ktorá sa rozhodla poslať preč žiakov, ktorí do komunity patria.

image

Zábavný románik vo dvojici alebo sa opiť s partiou pri queer kartovej hre? Prinášame zoznam LGBTQ spoločenských hier

„Veríme, že Boh vytvoril ľudstvo na Jeho obraz: muža a ženu, sexuálne odlišných, ale s rovnakou dôstojnosťou. Preto musí byť potvrdené biologické pohlavie človeka a nemali by sa robiť žiadne pokusy o fyzickú zmenu alebo nesúhlas s biologickým pohlavím,“ písalo sa v správe, ktorý poslal administrátor Barry McKeen v júni, uvádza sa na portáli Insider

V maile spomínal aj konkrétne časti z Biblie: „Veríme, že akákoľvek forma homosexuality, lesbizmu, bisexuality, transgender identity alebo životného štýlu, seba indikácie, sodomie, incestu, smilstva, cudzoložstva a pornografie sú v očiach Boha a cirkvi hriešne (Genesis 2:24; Levitikus 18: Rimanom 1:26...).“

Barry McKeen dodáva, že študenti, ktorí budú súčasťou takéhoto životného štýlu budú požiadaní opustiť školu. Táto informácia, samozrejme, nezostala bez povšimnutia a na Twitteri sa viacerí ľudia vyjadrili nesúhlasom. 

Psychické zdravie je dôležitejšie

Matka, ktorej dcéra navštevovala školu na Floride, sa po obdržaní emailu rozhodla svoju dcéru zo školy odhlásiť. Keďže rešpektuje sexuálnu orientáciu svojej dcéry, nechcela, aby jej dcéra v škole trpela. „Bola vystrašená, že keď otvorí ústa, odhalí sa, ale už sa nebojí,“ povedala matka dievčaťa pre portál Quick Telecast, ktorej identitu si želala utajiť.

Dievča nikdy nečelilo diskriminácii, ale občas bola, podľa slov matky, z určitých vecí vynechaná. Aj napriek tomu, že rozhodnutie školy rešpektuje, psychické zdravie jej dcéry je pre ňu dôležitejšie. 

image

Vatikán po miliónových škandáloch mení finančnú stratégiu. Zakázal si investovanie do porna a zbraní

Najskôr to nebol problém

Paradoxom je, že pri prihlasovaní dcéry sa matka pýtala, či nebude jej sexuálna orientácia problémom. V škole jej bolo povedané: „Nie, Boh miluje každého.“ Prečo k takejto zmene došlo, nie je známe. Učitelia podľa slov matky tiež nemali problém s tým, že niektoré deti patria do LGBTQ komunity. „Sú učitelia, ktorí vedia, že veľa z týchto detí sú inej orientácie a stále ich milujú.“

Je otázne, koľko detí bude nútených skrývať svoju orientáciu a koľké deti skutočne školu opustia. Zostáva však nezodpovedaná otázka, čo sa zmenilo na tvrdení, že Boh miluje každého a prečo škola rozhodla práve takto. Svet ešte stále nie je otvorenou spoločnosťou a je otázne, koľko ľudí sa vo všeobecnosti skrýva zo strachu, že skončí na kraji spoločnosti. Tolerantnosť a otvorenosť by svetu významne prospela. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:04