S rodinkou na dovolenkeReddit.com/splitpics_uk/
StoryEditor

Zabudli na opaľovací krém, takto to dopadlo. Z týchto fotiek pôjdeš do kolien

Michal Čiernik11.06.2023., 10:00h

Leto je v plnom prúde a predstava byť sexi opálený je veľmi lákavá. Netreba to však preháňať a zabúdať na opaľovací krém. Raz dva sa môže z predstavy krásneho opáleného tela stať doslova abstraktné bolestivé umelecké dielo.

Lajkuj Brainee.sk na

Okrem bolestivej, zčervenanej kože môže dôjsť aj k opuchu, či dokonca k tvorbe pľuzgierov. Ak je spálenie vážne, môže sa objaviť aj bolesť hlavy, horúčka, nevoľnosť a únava.

Všetko čo nie je schované pod oblečením alebo pod vrstvou opaľovacie krému je zraniteľné. Citlivá je pokožka hlavy, nos, uši ale aj pery. Príznaky spálenia sa zvyčajne objavia v priebehu niekoľkých hodín.

 

 

Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí a v tomto prípade to platí tiež. Dlhodobé a nadmerné chytanie bronzu môže viesť až ku riziku vzniku rakoviny kože. Rakovina kože sa vyvíja hlavne v oblastiach tela, ktoré sú najviac vystavené slnečnému žiareniu, vrátane pokožky hlavy, tváre, pier, uší, krku, hrudníka, rúk a nôh. Rakovina kože na nohe je častejšia u žien ako u mužov.

Okrem kože si musíme pri opaľovaní dávať pozor aj na oči. Príliš veľa UV svetla poškodzuje sietnicu, šošovku alebo rohovku. Poškodenie šošovky slnečným žiarením môže viesť k šedému zákalu. 

Ako spáleninu liečiť?

Môže trvať niekoľko dní, kým sa koža začne hojiť a obnovovať. Existuje viacero metód, ktoré pri spálení pokožky pomáhajú.

Lieky proti bolesti. Niektoré typy liekov od bolesti sa môžu aplikovať na pokožku vo forme gélu.

Chladenie pokožky. Postihnutú kožu treba prekryť čistým uterákom namočeným v studenej vode. Osožný je i chladný kúpeľ.

Hydratačný krém alebo gél. Pleťový prípravok z aloe vera pokožku upokojí.

Pi veľa vody!

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 05:34