Opaľovanie podľa trendu urýchli pivo.Brainee X Canva/
StoryEditor

Ako sa rýchlejšie opáliť? Stačí sa poliať pivom, radí ďalší trend na TikToku. Je nebezpečný a zbytočný

Antiyoutuber14.05.2024., 10:30h

Na TikToku sa šíri nový trend s vychytávkou na rýchlejšie opálenie sa. Stačí sa len namiesto opaľovacieho krému natrieť pivom. Odborníci ale pred trendom varujú, mohol by byť totiž nebezpečný. Pivo by mohlo pokožku dehydratovať a zároveň hrozí riziko rakoviny kože.

Lajkuj Brainee.sk na

Leto je v plnom prúde a väčšina mladých vyrazila k moru na dovolenku, z ktorej sa, samozrejme, chcú vrátiť čo najviac opálení za čo najkratší čas. Čo by im ale k tomu malo dopomôcť? Na TikToku sa šíri bizarný trend, ktorý radí polievanie pivom, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz. 

Rýchlejšie opálenie

Princíp opaľovania pivom je jednoduchý. Polej si nohy, ruky a vlastne celé telo, a celý sa ním natri. Niektorí preto začali nový trend prezývať ako pivná sprcha. Potom si len ľahni na slnko a čakaj, kým sa opáliš. Alebo v mnohých prípadoch skôr spáliš. Trend síce vraj zaručuje stopercentný úspech, odborníci sa zhodujú, že má nezanedbateľné riziká. Dermatologička z Clevelandskej kliniky Shilpi Khetrapal opísala, že by polievanie pivom vysušilo pokožku a ty by si tak mohol byť jednoduchšie dehydratovaný alebo by si mohol dostať úpal.

@itvnews Heard of a ‘beer tan’? 🍻#beer #beertan #tanning #sun #skincare #summer ♬ original sound - itvnews

Pivo zároveň jednoznačne nikoho nemôže ochrániť pred slnečným žiarením, pretože neobsahuje žiadny ochranný faktor SPF. Hrozí tak spálenie a spolu s ním môžu prísť pľuzgiere, nevoľnosť, mdloby, závraty alebo dezorientácia.

Trend neskúšaj

Ochranný faktor pri dlhšom pobyte na slnku je povinnosťou. Spálenie totiž zvyšuje riziká ochorenia rakoviny kože. UV lúče môžu poškodiť kožné bunky, čo spôsobí nepríjemné výrastky na koži, ktoré sú pre každého nebezpečné. Môže tiež oslabiť imunitný systém, čím sa oslabí najúčinnejšia obrana proti množiacim sa rakovinovým bunkám.

image

Nový toxický trend na TikToku: „Frajerka v domácnosti“ robí všetko pre to, aby sa jej chlap vrátil do dokonalého domova

Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv uvádza, že je pre telo pobyt na slnku nevhodný. Najmä pokiaľ na ňom tráviš niekoľko hodín a neaplikuješ ochranný faktor, čo je pri natieraní pivom prirodzené. Upozorňuje, že pokiaľ je pobyt na slnku nutný, je potrebné každé dve hodiny aplikovať ochranný faktor znova, inak by mohlo mať slnečné žiarenie pre telo negatívne účinky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. jún 2024 12:18