Tieto deti neboli až také nevinné, ako sa na prvý pohľad zdali (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Monštrá s milou tváričkou: Niektoré deti neboli až také neviniatka, dokázali aj vraždiť!

Radka Rosenbergová18.09.2021., 10:00h
Pozri si tie najohavnejšie činy detí, ktoré sa neštítili chladnokrvne vraždiť. Z hororových skutkov neplnoletých zločincov ti na tele naskočia zimomriavky.
Lajkuj Brainee.sk na

Sandra a Beth Andersenové

V roku 2003 zabili sestry Andersenové z Kanady svoju matku, ktorá veľmi holdovala alkoholu. Tá si našla nového priateľa, ktorý im veľmi ubližoval. Navyše sa museli starať aj o svojho mladšieho brata. Preto raz zosnovali diabolský plán, ako sa mamy zbaviť. Jedného dňa jej dali tabletky Tylenolu, a následne ju utopili vo vani. Táto vražda sa stala aj námetom pre film Perfect sisters, kde hlavné postavy stvárnili Abigail Breslin a Georgie Henley.

Mary Bell

Pochádzala z chudobnej štvrte. Jej matka bola navyše alkoholička a prostitútka. Už ako desaťročná sa pokúsila uškrtiť malého chlapca Martina Browna, o necelý mesiac zavraždila iba trojročného Briana Howeho. S jeho únosom jej pomohla kamarátka. Mary nevinného chlapca bezcitne zaškrtila. Po nejakej chvíli sa vrátila na miesto, kde bol Brian uškrtený a nožnicami mu do tela vyrezala písmeno M, porezala mu nohy a znetvorila genitálie. Keď ju spolu s jej kamarátkou vypočúvali, vymyslela si báchorky o Brianovi, ktorý ju napadol s nožnicami v ruke. Nikto jej však neveril a umiestnili ju do nápravného zariadenia pre deti. Po dovŕšení šestnástich rokov ju uväznili, v 23 rokoch zas prepustili na slobodu.

Craig Price

Iba trinásťročný chlapec jednej letnej noci v roku 1987 prešiel cez dvor svojho suseda, vlámal sa do malého hnedého domčeka na ulici a 58-krát bodol nožom Rebeccu Spencerovú, 27-ročnú matku dvoch detí. Na svoju ďalšiu obeť si počkal dva roky. Bola ňou 39-ročná Joan Heatonová, ktorú ubodal nožnicami. Zaútočil aj na jej dve dcéry - desaťročnú Jennifer a osemročnú Melissu, ktoré našli v kaluži krvi a chladnokrvný útok neprežili. Jennifer bodol až 62-krát. Craig sa ku všetkému priznal. 

Graham Young

Odmalička ho fascinovali chemikálie a jedy. Vo svojich štrnástich rokoch jeden takýto smrteľný jed vmiešal do čaju, ktorý podal svojej sestre. Tá mala halucinácie a museli ju urýchlene previezť do nemocnice. Tam zistili, že sa v jej tele nachádzala najnebezpečnejšia stredoeurópska jedovatá rastlina, ľuľkovec zlomocný. Z pokusu o vraždu podozrievali Grahamovho otca, no nemali voči nemu žiadne dôkazy, a tak ho prepustili. Graham Young chcel v pätnástich zabiť aj svoju nevlastnú matku, pričom po príchode polície ho zobrali do psychiatrického zariadenia pre trestancov. Tu mu diagnostikovali poruchu osobnosti a zostal tam deväť rokov. Počas pobytu v zariadení otrávil niekoľko zamestnancov a podarilo sa mu zabiť spoluväzňa. Prezývali ho aj „Hrnčekový vrah“. Neskôr ho zo zariadenia prepustili, predpokladá sa, že sa úplne zotavil. Neskôr však zabil ešte jednu osobu a otrávil ďalších sedem svojich obetí. 

David Brom

V jedno februárové ráno roku 1988 vzal šestnásťročný David Brom sekeru a vyvraždil takmer celú svoju rodinu. Noc predtým sa pohádal so svojím otcom. Neskôr, okolo tretej nadránom vstúpil do spálne svojich rodičov. Najskôr zabil otca, potom zaútočil na svojho brata. Matku a sestru zavraždil ako posledné. Neskôr sa týmto činom pochválil spolužiačke, vďaka čomu ho chytila polícia. Odsúdili ho za vraždu prvého stupňa a v októbri 1989 dostal tri doživotné tresty. 

Eric Smith

Tento chlapec mal veľmi výbušnú povahu a bol neuveriteľne násilný. Bolo to osamelé dieťa, ktoré v škole často šikanovali kvôli červeným vlasom, pehám, odstávajúcim ušiam a hrubým okuliarom. Svoj hnev voči spolužiakom stále potláčal, až sa jedného dňa správal nekontrolovateľne. V trinástich rokoch vylákal Derricka Robieho, štvorročného chlapca, ktorý s ním chodil do tábora, do lesa. Mladého chlapca udrel kameňom do hlavy a uškrtil ho. Jeho telo našli rýchlo, pretože Derrickova matka takmer okamžite oznámila, že je nezvestný. Smith sa do týždňa priznal rodine k svojim zločinom a bol odsúdený za vraždu druhého stupňa. Umiestnili ho do väznice so stredným stupňom stráženia v New Yorku.

Jesse Pomeroy

Tento iba jedenásťročný chlapec nalákal v roku 1871 mladších chlapcov do lesa, kde ich mučil. Vraj ich tu bolo až sedem. Najskôr ich vyzliekol, zviazal a zmlátil. Ich utrpenie však nekončilo, práve naopak. Mučil ich tak, že im zapichával do tela špendlíky, našťastie to však všetci prežili. Neskôr ho chytili a poslali do nápravného zariadenia, kde mal zostať do svojej plnoletosti. Na slobodu sa však dostal len o rok a pol neskôr. Tentoraz chcel zabíjať, nielen mučiť. Jeho prvou obeťou sa stala desaťročná Mary Curranová, ktorej telo našli v suteréne a štvorročný Horacea Mullen, ktorého zohavené telo našli neďaleko močiara. Jesse, ktorý mal vtedy iba štrnásť rokov, sa ku všetkých týmto hrôzostrašným činom priznal. Nezabudol však spomenúť aj 25 ďalších chladnokrvných vrážd! Stal sa vtedy najmladším človekom v štáte Massachusetts, ktorý bol za takéto vraždy odsúdený.

Pauline Parkerová a Juliet Hulmeová

Tieto dve dievčatá pochádzali z Nového Zélandu a boli nerozlučnými priateľkami. Mali neuveriteľnú fantáziu a celé dni si vymýšľali rôzne príbehy - predstavovali si, že sú bohaté herečky, ktoré žijú v Amerike. Keď ich vzťah predstavoval až chorobné priateľstvo, matka poslala Juliet do Južnej Afriky s jej otcom. Dievčatá s tým však nesúhlasili, a preto sa rozhodli zavraždiť Paulininu mamu. Prípad sa odohral v roku 1954, no upozorňuje naň aj film Nebeské stvorenia, kde si hlavnú rolu zahrala aj Kate Winslet.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:29