Chlapcom zakázali nosiť v škole šortky (ilu)twitter.com
StoryEditor

Chlapcom zakázali počas horúčav nosiť v škole šortky, na protest si obliekli sukne

Radka Rosenbergová22.07.2021., 11:00h
Dlhé nohavice sú najmä vo veľkých teplotách extrémne nepohodlné. Žiakom sa nepáčilo, že ich musia nosiť a tak protestovali.
Lajkuj Brainee.sk na

Ani počas extrémnych horúčav si nemôžu obliecť šortky. Stredná škola Poltair School v Cornwalle má totiž striktné pravidlá, čo sa týka obliekania. Dievčatá musia mať sukne a chlapci dlhé nohavice. Tento chlapčenský odev je najmä v lete veľmi nepraktický. Navyše, meteorológovia varujú pred extrémnymi horúčavami, ktorým sa prispôsobili aj mnohé školy - chlapcom dovolili nosiť šortky. Táto vzdelávacia inštitúcia však zo svojich prísnych zásad nepoľavila. 

To sa nepáčilo najmä jej študentom a tak začali protestovať. Adrian Copp a hŕstka jeho spolužiakov sa rozhodli využiť medzeru v pravidlách svojej školy, ktorá umožňuje nosiť sukne. Nikde nie je totiž napísané, že by ich mohli mať iba dievčatá. 

Chlapec tvrdí, že sukňa je oveľa pohodlnejšia, ako dlhé nohavice. Nosenie nohavíc je v týchto horúčavách skutočne nepríjemné,“ tvrdí Adrian. Nie všetci učitelia s ním súhlasili, no mnohí z nich chlapcov v proteste podporili. „Vyhodili nás z vyučovania a dostali sme zákaz socializácie na 24 hodín, no nakoniec zistili, že sme neporušili žiadne pravidlá. Chceme len, aby mohli všetci v týchto horúčavách nosiť šortky, a to platí aj pre dievčatá.

Adriana podporila aj jeho matka, ktorá tvrdí, že tento problém by sa mal jedného dňa vyriešiť. Dúfa, že protest jej syna povedie k uvoľneniu striktných pravidiel. Možno jedného dňa budú nosiť dievčatá napríklad aj krátke nohavice namiesto sukní. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:27