Študent zostal z učiteľovej veľkorysosti dojatýfacebook.com
StoryEditor

Študenta obvinili z porušenia dress codu, jeho učiteľ sa ho zastal a spravil toto milé gesto

Radka Rosenbergová06.07.2021., 11:20h
Škola chce zmierniť prísne pravidlá obliekania na záverečných slávnostiach študentov.
Lajkuj Brainee.sk na

Stredná škola v Hahnville v Boutte v Louisiane sa riadi striktnými pravidlami, čo sa týka obliekania. Nečudo, že sa maturant Daverius Peters obával z vylúčenia zo záverečnej slávnosti. Na nohách mal totiž čierne kožené topánky, ktoré boli podľa organizátorov absolútne nevhodné. Už-už sa chystal vstúpiť do sály, keď ho okamžite zastavili vo dverách. Člen fakulty mu oznámil, že jeho obuv porušuje dress code a nemôže tak absolvovať slávnostný obrad.

Podľa Petersa boli študenti povinní nosiť spoločenské topánky tmavej farby a nesmeli nosiť prezuvky, atletické topánky alebo topánky s otvorenou špičkou. Mal pocit, že tie jeho zodpovedajú požiadavkám školy. 

Záchrana prišla, aj keď ju nečakal

Okamžite si ho všimol jeho učiteľ John Butler a tiež mu povedal, že s takými topánkami sa jednoducho nemôže ukázať v sále. Odprevadil ho k dverám v nádeji, že toto nedorozumenie vyjasní. Člen fakulty bol však neoblomný a stále nedovolil ísť chlapcovi na ceremoniál.

„V tom momente som si uvedomil, že mu musím pomôcť,“ spomína John Butler. A tak si vyzul svoje elegantné topánky a podal ich prekvapenému študentovi. Aj keď mu boli veľké, s radosťou si ich obul. Jeho učiteľ musel ísť na ceremoniál bosý. Daverius Peters zostal veľmi prekvapený, no učiteľovej pomoci sa potešil. „Bol to skvelý pocit kráčať na pódium a počuť, ako všetci hovoria moje meno,“ tvrdí.

„Toto by sa nemalo stať žiadnemu dieťaťu, rodičovi alebo učiteľovi,“ myslí si jeho matka. Škola má pre celú situáciu pochopenie a dodáva, že sa prísny dress code záverečnej slávnosti snaží zmeniť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:10