TASR/AP
StoryEditor

Azovstaľ v Mariupole bude v rukách Ruska, tvrdí Kadyrov. Ukrajinským vojakom dáva možnosť vzdať sa

TASR21.04.2022., 08:40h
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov vyhlásil, že metalurgický komplex Azovstaľ v obliehanom Mariupole bude v priebehu štvrtka pod kontrolou Ruska.
Lajkuj Brainee.sk na

„Dnes predobedom alebo poobede bude Azovstaľ úplne pod kontrolou ruských ozbrojených síl,“ uviedol vo štvrtok Kadyrov, ktorého jednotky bojujú na Ukrajine.

Kadyrov ďalej povedal, že ukrajinskí bojovníci, ktorí zostali Azovstale, majú ešte ráno možnosť vzdať sa.
Podľa ruských informácií je v Azovstale stále približne 2500 ukrajinských bojovníkov a zahraničných žoldnierov. Podľa ukrajinskej strany sa tam ukrýva aj približne 1000 civilistov.

​Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu ponúkol, že prepustí ruských vojnových zajatcov výmenou za bezpečný odchod civilistov a ukrajinských vojakov z Mariupola.

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v stredu oznámil, že Ukrajina je pripravená uskutočniť „špeciálne kolo rokovaní“ s Ruskom v Mariupole „bez akýchkoľvek podmienok“. „Áno. Bez akýchkoľvek podmienok. Sme pripravení usporiadať 'špeciálne kolo rokovaní' priamo v Mariupole. Jeden na jedného, dvaja na dvoch. Zachrániť našich chlapov, Azov, vojakov, civilistov, deti, živých a zranených. Všetkých. Pretože sú naši. Pretože sú v mojom srdci. Navždy,“ napísal Podoľak na Twitteri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:00