VodcaTASR/AP/Facebook/Stop Putin
StoryEditor

Vila v Dubaji aj luxusné lietadlo za 80 miliónov dolárov. Čečenský vodca Kadyrov žije v prepychu

kov06.04.2022., 13:00h
Oddaný Putinov priateľ Ramzan Kadyrov chudobou zjavne netrpí.
Lajkuj Brainee.sk na

Čečenský vodca a Putinov verný spojenec Ramzan Kadyrov sa rád na verejnosti ukazuje vo vojenskom oblečení a na sociálne siete často pridáva fotky, ktoré majú dokazovať jeho údajnú prítomnosť vo vojne na Ukrajine. V súkromí si však dopraje poriadny luxus.

Do Dubaja má lietať súkromným lietadlom v hodnote 80 miliónov dolárov, v hlavnom meste Spojených arabských emirátov má dokonca vlastniť aj luxusnú vilu, píše web Ukrajinská Pravda.

Lietajúci hotel

Medzi rokmi 2021-2022 Kadyrov svojim súkromným lietadlom Airbus A319 navštívil Dubaj štrnásťkrát. Neslávne známemu čečenskému vodcovi, ktorému prischla prezývka Hrdlorez, metropola emirátov zjavne prirástla k srdcu.

Airbus Lietadlo Facebook/Stop Putin

​Samozrejme, necestuje tam, ako bežný smrteľník ekonomickou triedou, lietať do Dubaja Airbusom v hodnote 80 miliónov dolárov je predsa oveľa pohodlnejšie. Okrem toho v arabskej krajine údajne vlastní aj honosnú vilu. Viac fotografií Kadyrovho prepychu nájdeš v našej galérii.

Imidž bojovníka z ľudu

​Luxusné lietadlo sa v médiách objavilo už v roku 2017, keď fotografiu z jednej zo spální „lietajúceho hotela“ zverejnil ruský propagandista a raper Timati. 

Kadyrov bol vždy aktívny na sociálnych sieťach. Čečenský vodca zvyčajne rád nechával svojich fanúšikov nahliadnuť do zákulisia svojej práce a stretnutí so slávnymi priateľmi, no vo všeobecnosti si dával pozor pri fotkách, ktoré by mohli zachytiť jeho bohatstvo a život v luxuse. Rúca to totiž jeho imidž „bojovníka z ľudu".

​Odkiaľ Kadyrov zobral peniaze na luxusný životný štýl, nie je jasné. Keď sa ho novinári v roku 2011 pýtali na zdroje jeho príjmov, čečenský vodca povedal: „Alah dáva. Neviem, odkiaľ pochádzajú peniaze." 

No pravdepodobne v jeho rozprávkovo bohatom životnom štýle dôležitú úlohu zohráva aj priateľstvo s Vladimirom Putinom. Nuž, vyzerá to, že na vysokej nohe si nežijú len Putinovi spriaznení oligarchovia či Putin samotný.

„Niet pochýb o tom, že lietadlo patrí Kadyrovovi: ak analyzujete všetky lety, nemôžete si nevšimnúť, že jeho domovským letiskom je letisko Groznyj a niekoľko Kadyrovových medzinárodných návštev a stretnutí v Moskve sa zhoduje s letovými záznamami," uzatvára Ukrajinská Pravda.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:37