Vo volebnom prieskume vedie Hlas-SDTASR
StoryEditor

Za ľudí stále klesá, Hlas je absolútnym víťazom. Podľa najnovšieho prieskumu si polepšila aj Sulíkova SAS

TASR23.05.2021., 15:14h
Pred bránami parlamentu by skončili Kotlebovci aj strana Za ľudí.
Lajkuj Brainee.sk na

Ak by sa voľby konali v máji, politickú stranu Za ľudí by volilo len 3,5 percenta Slovákov. Podporu stráca aj OĽANO, ktoré by sa síce dostalo do parlamentu, no získalo by iba 8,8 percenta hlasov. V prieskume preferencií, ktoré robila agentúra Focus pre televíziu Markíza od 11. do 19. mája na vzorke 1008 respondentov, by sa jednoznačným víťazom stala politická strana Hlas - sociálna demokracia so ziskom 22,4 percenta hlasov. V prieskume preferencií volebných strán nasleduje SaS, ktorá by získala 12,3 percenta, a Smer-SD so ziskom 11,8 percenta hlasov.

Strana Za ľudí by sa do parlamentu už nedostala Strana Za ľudí by sa do parlamentu už nedostala TASR

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina so ziskom 7,2 percenta a Progresívne Slovensko s 6,1 percentami. Nasledovala by KDH so ziskom 5,7 percenta. V prípade takýchto výsledkov by Hlas-SD získal 45 mandátov, SaS 25, Smer-SD po 24 kresiel a OĽANO by malo osemnásť mandátov. Sme rodina by mala pätnásť kresiel, PS by zastupovalo v parlamente dvanásť poslancov a KDH by získalo jedenásť mandátov.

So 4,9 percentami hlasov by za bránami parlamentu skončila Kotlebova ĽSNS či strana Za ľudí so ziskom 3,5 percenta. Ostatné strany by si hlasy voličov rozdelili nasledovne: SNS by získala 3,4 percenta, Dobrá voľba 1,4 percenta a Spolu - občianska demokracia 1,3.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:35