Medveď v bratislavskej zooTASR/Dano Veselský
StoryEditor

VIDEO Medveď v bratislavskej zoo sa prvýkrát dotkol skutočnej zeme. Takmer 30 rokov poznal iba betónové steny

Miroslav Kamody23.04.2024., 09:30h

Félix prvýkrát zistil, aké je to dotknúť sa zeme. Na nový výbeh čakal 28 rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Stretnúť medveďa na Slovensku nie je v posledných týždňoch až také výnimočné. Pokiaľ sa však nechceš báť o svoj život a liezť po stromoch, môžeš sa na neho ísť pozrieť do niektorej zo zoo, ktoré v krajine máme. 

Bezpochyby najšťastnejším medveďom je v súčasnosti Félix, ktorý žije v bratislavskej zoologickej záhrade. 28-ročný jedinec sa totiž dočkal nového výbehu. „Na tento moment sme dlho čakali. Po skoro dvoch mesiacoch od otvorenia výbehu sa Félix odvážil na poriadnu špacírku,” píše zoo pod videom na sociálnej sieti.

image

Návod pre stret s medveďom je čoraz aktuálnejší. Hlavne neutekaj, základom je chrániť si hlavu a krk

Poznal len betón

„Betón vystriedala trávička, kosodrevina a čučoriedky. Od dojatých chovateliek až po zvedavých návštevníkov všetci vidia, že aj malé krôčiky nášho medveďa znamenajú veľké kroky bratislavskej zoo,” pokračuje príspevok

Ako dodáva SME, Félix celý život poznal len betónové steny, ktoré tvorili jeho výbeh. Jeho prestavba, ktorá pridala lesnú časť s prirodzeným prostredím, začala ešte minulý rok, sprístupnený mu bol vo februári.

Potreboval čas

Medveď, ktorý sa nikdy s ničím takým nestretol, potreboval istý čas, kým sa odvážil objavovať svoj nový priestor. Betónové výbehy boli v minulosti v zoo pomerne bežné. Dodnes sa napríklad nachádzajú v bojnickej zoo.

Félix je podľa chovateľov už o niečo smelší, no ešte stále neobehol všetky zákutia, ktoré na neho čakajú. Pokiaľ chceš byť pri jeho objavovaní aj ty, bratislavská zoo je otvorená a čaká aj na tvoju návštevu.

ANKETA
Bol si už niekedy v bratislavskej zoo?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 09:53