StoryEditor

Poslanec Taraba na Facebooku šikanoval neplnoletú Čaputovej dcéru. Reagovala prezidentka aj polícia

Martina Bednárová19.10.2021., 12:06h
Kde sa vzal, tu sa vzal, začína byť čoraz viac v povedomí nezaradený poslanec Tomáš Taraba z novovzniknutej strany Život – NS. Bohužiaľ, neodhadol situáciu a tentokrát poriadne prestrelil.
Lajkuj Brainee.sk na

Na mušku si totiž vzal len 17-ročné dievča, ktoré na nedávnych módnych prehliadkach predvádzalo modely od slovenských návrhárov. Ide o dcéru prezidentky Čaputovej, Emmu. 

Vlna hejtu

Cez víkend sa konali v Bratislave módne prehliadky. Nečakane sa na nich objavila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Nie však pre to, že je milovníčkou módy – prišla podporiť svoju zatiaľ neplnoletú dcéru Emmu. Tá sa poslednú dobu venuje modelingu, konkrétne pod agentúrou Exit, ktorá ju zastupuje. Vysoká štíhla blondína črtami, perami a extravagantným vzhľadom medzi ostatné kolegyne modelky zapadla. Šou mala úspech.

​​Aj v radoch extrémistov. Všimol si ju totiž bývalý člen Kotlebovej ĽSNS, ktorý svojho času stranu opustil a založil vlastnú – Život – národná strana. Ťažko povedať, či Taraba razí cestu – aj zlá reklama je reklama. Pod nevkusným a nevhodným príspevkom si totiž vyslúžil vlnu nesmierneho hejtu. Len zopár verných mu na nechutný post pritakalo. Taraba totiž reagoval na fyzický vzhľad mladej modelky.

Tomáš Taraba/FB

Vyzerá to tak, že pod postom na FB Tomáša Tarabu sa zgrupujú všelijakí ľudia...

Tomáš Taraba/FB

​Jeho primitívny post nezostal bez odozvy ostatných politikov. Pustila sa doňho napríklad Lucia Plaváková z Progresívneho Slovenska. „A Vy ste otec? To skutočne? A toto spravíte inému dieťaťu? Toto sú tie tradičné hodnoty, za ktoré bojujete? Ubližovať deťom? To je absolútne dno. Najodpornejšia vec na svete,“ reagovala pod príspevkom.

To, že ide o kyberšikanu, potvrdila aj polícia SR na sociálnej sieti. ,,V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom. Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii," napísala na Facebooku.

​Poslanec Taraba už určite tuší, že nepôjde len o prvoplánovú kauzu na sociálnych sieťach, ktorá zapadne o pár hodín prachom. Na jeho nemiestny status už totiž reagovala aj prezidentka Slovenskej republiky.

Vodu káže, víno pije

Taraba sa prezentuje ako zarytý národniar. Dlhodobo apeluje na konzervatívne hodnoty. Nedávno však Hospodárske noviny priniesli informáciu, že Taraba nie je až tak zaťažený na Slovensko a veci s ním spojené. Jeho manželka napríklad figuruje vo firme pôsobiacej v Amerike, vlastní dom v Kanade.

TASR/Jakub Kotian

Tarabovi nevadí sedieť za stolom s extrémistami či fašistami. Bývalý kotlebovec prezentuje kresťanské hodnoty. A vysmieva sa neplnoletým dievčatám.

TASR

V Pezinku má spolu s manželkou v doživotnom užívaní dom patriaci americkej firme Laguna Investments Of Sw Florida, LLC. Poslanec v nej bol konateľom, informuje denník.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 04:03