V dnešnom podcaste Digitalky Ti v skratke porozprávame najdôležitejšie tech udalosti z uplynulého týždňa Alžbeta Harry Gavendová
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Čo priniesli iPhony 14 a aký je telefón s extrémnymi 200 megapixelmi?

Alžbeta Harry Gavendová20.09.2022., 08:00h

Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.

Lajkuj Brainee.sk na

Apple má za sebou veľkú udalosť, teda predstavovanie svojich vlajkových lodí pre nasledujúcich dvanásť mesiacov. V dnešnom podcaste Digitalky sme Ti preto zhrnuli všetko, čo potreuješ o nových iPhonoch 14 vedieť. A ako to u nás býva – dozvieš sa aj to, čo nepotrebuješ vedieť. 

Zaujať Ťa môže aj to, že niektoré novinky v systéme iOS 16 nie sú pre používateľov Androidov žiadnou bombou. Mnoho z nich využívajú už celé roky. Aby však nešlo len o prvoplánový hejt, treba povedať, že Apple ich pekne nablýskal a v rámci iPhonu 14 tak pôsobia štýlovo i zaujímavo. Vďaka operátorovi Slovak Telekom tiež už nový iPhone aj testujeme a v podcaste Ti povieme prvé dojmy.

Okrem toho, v rukách už máme aj nového rekordmana v počte megapixelov medzi fotoaparátmi na telefóne. Je to Motorola Edge 30 Ultra, ktorej hlavný snímač má rozlíšenie extrémnych 200 megapixelov. Na čo to vôbec je a čo s tým môžeš robiť? Množstvo megapixelov má svoje opodstatnenie, takže známe porekadlo „Viac pásikov – viac Adidas“ nemá s tým veľa spoločného. Napokon, megapixely dosť navyšoval tento rok aj Apple.

Ak ťa nezaujala žiadna zo spomínaných lopát, potom máme pre Teba aj niečo kompaktnejšie. Testujeme aj nový Asus Zenfone 9, ktorý patrí aktuálne k najmenším ňuňu telefónom s Androidom. Jeho malé rozmery ideálne do ruky však nie sú všetko. Svojím výkonom sa totiž radí medzi tých najlepších, čo rozhodne potvrdzujeme. 

Okrem toho ti povieme aj čo-to o smart hodinkách Huawei Watch Fit 2, z ktorých sme celkom nadšení a momentálne skúšame aj Xiaomi Watch S1. Viac podrobností sa už dozvieš v podcaste.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:05