Podcast DigitalkyHN/Alžbeta Harry Gavendová/
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Vyskúšali sme unikátne slúchadlá od Sony, nové hodinky Xiaomi aj telefón Honor

Alžbeta Harry Gavendová19.07.2022., 11:00h

Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnešný podcast Digitalky je pomerne výživný. Nejde o to, že je dlhší ako zvyčajne – ale faktom je, že sme rozoberali naozaj všetky možné tech-novinky, o ktorých sa v poslednej dobe písalo. Samozrejme, občas sme odbočili a dozviete sa aj to, že Rišo oslavoval 40-tku, že máme každý iné uši a podobné zbytočnosti.

Okrem toho ti však povieme dojmy z testovania deravých slúchadiel. Veru, aj také sú a volajú sa Sony LinkBuds a sú naozaj unikátne. Skutočne obsahujú v konštrukcii dieru a prepúšťajú ti tak zvuky z okolia priamo do ucha. Že je to blbosť? Pre niekoho určite, no pre bežcov a cyklistov to môže byť naozaj užitočná vecička, keďže ti stále ponúkajú okrem hudby aj okolité zvuky. Dávaš si tak väčší pozor napríklad na premávku.

Mierne sme sa zabávali tiež na netradičnom prístupe Nokie, ktorá do svojho mobilného telefónu integrovala dvojicu slúchadiel. Áno, tie slúchadlá sú súčasťou telefónu a môžeš si ich doň kedykoľvek pohodlne odložiť. Pozor, nejde o smartfón, ale o tlačidlový mobil. V každom prípade, myšlienka je to zaujímavá. 

Testovali sme aj nový smartfón Honor Magic 4 Pro, ktorý je vlajkovou loďou značky na Slovensku. Počínal si skvele, no občas priniesol aj drobnejšie zaváhania. Dajú sa ospravedlniť v cene skoro 1 100 eur? Posúdiš sám.

V podcaste nevynecháme ani novinky od Asusu, teda ROG Phone 6 a ROG Phone 6 Pro, spomenieme ti aj atraktívny Xiaomi 12 Lite či odhalenú tajomnú novinku Nothing Phone (1). Tú má na svedomí Carl Pei, teda zakladateľ známej firmy OnePlus. Viac sa už dozvieš v podcaste.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:35