Freepik
StoryEditor

Ako šetriť čas a peniaze ekologicky a jednoducho s akčnými letákmi na jednom mieste

PR článok08.07.2022., 00:00h

Doba je zlá a na šetriť zrazu musia aj tí, ktorí si mysleli, že ich sa to nikdy týkať nebude. Desivá veta ako zo scenáru katastrofického filmu, ale aj na konci tohto tunela svieti svetlo nádeje. Doba je ale našťastie aj pokroková a šetrenie už nie je žiadna veda, ani zložitý výskum a už vôbec žiadne krúžkovanie, alebo vystrihovanie letákov.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnes už našťastie existujú internetové portály, ako napríklad Kaufino.com, na ktorých nájdete akčné letáky na jednom mieste. Výhodný nákup sa tak dá naplánovať za pár minút, pokojne aj v mobile.

Obľúbený Lidl akčný leták je hneď na úvodnej strane. Do pár sekúnd viete, čo aktuálny Lidl leták ponúka, aj aký je v tomto reťazci tematický týždeň a to dokonca o deň skôr. Letáky online na Kaufino vychádzajú v predstihu.

Zoradené prehľadne a vedľa seba tu nájdete aj ďalšie akčné letáky, ako napríklad Tesco leták, leták Kaufland, alebo leták Metro.

Ako ušetriť, alebo Čo nás v škole neučili

Šetrenie nemusí byť o obmedzovaní sa, náročnom plánovaní a sliedení v supermarketoch s letákom v ruke. A už vôbec nie je potrebné, aby človek stratil celý deň behaním po obchodoch a hľadaním zliav. Už dávno neplatí, že ušetrí iba ten, kto má veľa voľného času.

Používatelia webu Kaufino si svoj výhodný nákup dokážu naplánovať za pár minút pomocou smartfónu a online akčné letáky majú tak stále po ruke.

Pre tých, čo sa chcú naučiť, ako ušetriť máme zopár tipov:

Napísať si nákupný zoznam nie je nikdy na škodu. Ak už viete, čo vám v domácnosti chýba, na webe Kaufino sa v sekcii tovar v akcii pozriete, ktoré z potravín sú práve v akcii. Jednoducho tak získate prehľad, kde koľko čo stojí a kde a ako ušetriť.

A ak neviete, čo chcete nakupovať, vždy sa môžete inšpirovať tovarom z akčných letákov.

Žiť naplno aj v dobe zdražovania

Trochu plánovania neublíži a peniaze ušetrené na základných potravinách sa dajú investovať do príjemných potešení a zábavy.

Podarilo sa vám prísť na to, ako ušetriť, nakúpili ste iba položky v zľave a dokázali si z nich cez týždeň variť zaujímavé a zdravé jedlá? To chce odmenu! Tou môže byť napríklad spontánna prosecco akcia s priateľmi. Prosecco dodá každej situácii nádych luxusu a v reťazci Lidl je možno práve teraz prebieha Lidl prosecco akcia, ale oplatí sa skontrolovať aj Tesco leták.

Šetrenie nemusí byť o odopieraní si pôžitkov. To, čo sa podarí ušetriť cez týždeň, sa dá bez výčitiek investovať do aktivít, ktoré prinášajú radosť. Príjemný čas strávený v spoločnosti priateľov vždy vylepší zistenie, že v obľúbenom obchodnom reťazci práve prebieha výhodná akcia prosecco. A to znamená veľa muziky za málo peňazí.

Ako nakúpiť ekologicky, udržateľne, lokálne a ešte na tom ušetriť

Papierové letáky patria do minulosti. Asi každý z nás sa snaží zredukovať svoju uhlíkovú stopu ako sa len dá. V tomto smere platí, že zaváži každá maličkosť.

Snaha o minimalizáciu odpadu a odmietanie nežiadúcich papierových letákov a reklám patrí medzi tieto drobné kroky, ktoré môže podniknúť naozaj každý. Predovšetkým ak sa akčné letáky dajú nájsť online a ich prezeranie je oveľa jednoduchšie. Všetky letáky online sú navyše neustále poruke vo vašom mobilnom zariadení a otvoriť si ich môžete napríklad v obchode, keď práve nakupujete.

Ďalším krokom k naozaj ekologickému a udržateľnému nakupovaniu patrí aj cielená podpora lokálnych a farmárskych výrobkov. Na stránkach Kaufino.com sa k nim dá dostať za pár sekúnd. Dobrým zvykom reťazcov býva tieto výrobky označiť a vždy sa v niektorom z akčných letákov obchodných režazcov nájdu zľavy na lokálne a slovenské výrobky, ktoré k nám nemuseli cestovať cez polovicu zemegule.

Šetrenie tak môže byť zodpovedné nie len k vašej peňaženke, ale aj ohľaduplné k životnému prostrediu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 01:38