Alžbeta Harry Gavendová
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Ako sa Samsung odlíšil od konkurencie? Spravil riskantný krok

Alžbeta Harry Gavendová20.08.2021., 17:00h
Trochu smiechu a trochu moderných technológií - no hlavne ľahký technologický pokec. Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.
Lajkuj Brainee.sk na

Nie, že by sa o tom nehovorilo. Ale počuť to nahlas nám trochu trhalo srdce. Samsung pochoval svoju legendárnu sériu smartfónov Galaxy Note s perom. Rozhodol sa totiž naozaj poriadne zariskovať - a jeho novinky v druhej polovici roka sú výhradne v podobe ohybných smartfónov.

Skrátka si ich môžeš poskladať do vrecka. Novinky sú hneď dve, presnejšie Samsung Galaxy Z Fold 3 5G, z ktorého spravíš po rozložení tablet. Smartfón menom Samsung Galaxy Z Flip 3 5G zase zložíš do ešte menšieho zariadeníčka, až je z neho niečo ako skladacie zrkadielko.

Jednoducho, tento juhokórejský výrobca vidí budúcnosť inak, ako jeho konkurencia. A nám sa páči jeho odvaha. Úprimne, uvidíme, ako budú používatelia na tento trend reagovať, no z noviniek máme na úvod výborné prvé dojmy.

Samozrejme, treba myslieť na to, že Galaxy Z Fold 3 je hrubý a ťažký mobil, no ako kus technológie je celkom fascinujúci. Recenziu Ti prinesieme až po dlhodobejšom testovaní, pričom v nej potom samozrejme nájdeš okrem plusov aj mínusy týchto skladačiek. Avšak prvý kontakt s novinkami bol jednoducho veľmi príjemný.

Čo nás však prekvpailo bola ohlásená cena Galaxy Z Flip 3. Je to 1049 eur, čo síce nie je málo, avšak je to o rovné štyri stovky eur menej ako jeho predchodca. Je to cenový masaker a Samsung chce týmto spraviť skladacie telefóny dostupnejšie.

V podcaste sa však porozprávame aj o dvojici nových smart hodiniek, ktoré výrobca predstavil, teda Galaxy Watch 4 a Watch 4 Classic. No a aby toho ani náhodou nebolo málo, ešte k predstaveniu prihodil aj bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds 2.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu nastarosti (naradosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 17:12