Stranger Things Netflix/
StoryEditor

Svet Stranger Things neskončí piatou sériou. Čaká nás divadelná hra, spin-off či animovaný seriál

Nikola Michalkova29.09.2023., 10:00h

Fanúšikovia Stranger Things sa už pomaly pripravujú na poslednú sériu. Ale nemusíme smútiť úplne. Okrem divadelnej hry sa totiž pripravuje aj spin-off.

Lajkuj Brainee.sk na

Pomaly sme sa lúčili so seriálom Stranger Things, ktorý čaká posledná séria. Máme ale dobrú správu. Seriál síce končí, ale Netlix spolu s  Dufferovcami pripravujú niekoľko spin-offov. Tie zahŕňajú seriál, animovaný seriál a divadelnú hru.

Toto všetko o nich vieme. 

Posledná séria bude neskôr

Ak patríš medzi tých, ktorí sa už poslednej série nevedia dočkať, pravdepodobne si na ňu ešte musíš chvíľu počkať. Dôvodom bol štrajk WGA a SAG-AFTRA. Ten spôsobil, že produkcia seriálu bola pozastavená, ale keďže sa štrajk len nedávno skončil, svetielko nádeje pomaly začína svietiť. 

image

PREHĽAD Filmy a seriály ovplyvnené štrajkom v Hollywoode: Pokračovanie Venoma, Deadpoola či Stranger Things tak skoro nečakaj

Aj napriek tomu, že sa seriál rozlúči, Dufferovci spolu so streamovacou platformou Netflix na tento projekt vôbec nezanevrú. Práve naopak. Chystajú totiž ďalšie projekty. Jedným z nich je divadelné predstavenie, ktoré dostane názov: Stranger Things: The First Shadow. Premiéru bude mať v londýnskom West Ende. Hru napísala Kate Trefry a vychádza z pôvodného príbehu Trefry, Dufferovcov a Jacka Thorna. Odohrávať sa bude v roku 1959 v Hawkinse v Indiane. Dej bude zasadený do obdobia pred katastrofou, ktorá sa nakoniec dostala do seriálu. 

Na webovej stránke sa uvádza, že v hre budú hrať mladšie postavy: Jim Hopper, Bob Newby a Joyce Maldonado (Joyce Byersová zo seriálu). Okrem nich sa predstaví aj Henry Creel, teda Vecna ako nový študent, ktorý sa do Hawkinsu presťahoval spolu s rodinou. 

V septembri oznámili aj obsadenie inscenácie. Hoppera stvárni Oscar Lloyd, v úlohe Joyce sa objaví Isabella Pappas a Chris Buckley vystúpi ako Bob. Vecnu bude hrať Louis McCarthy a doktora Brennera stvárni Patrick Vaill. Prehliadky predstavenia sa začínajú 17. novembra, samotná premiéra sa uskutoční 14. decembra. 

image

Herečka Millie Bobby Brown v seriáli Stranger Things

Netflix/

Stranger Things spin-off

Okrem divadelnej hry nás čaká aj spin-off. Dufferovci oznámili, že ho pre Netflix budú produkovať. Tvorcovia o jeho zameraní mlčali. Finn Wolfhard, ktorý v seriáli stvárnil postavu Mikea, náhodou uhádol, o čom bude. Dufferovci v podcaste v júli 2022 povedali, že spin-off bude úplne odlišný od seriálu. A hoci bude mať s pôvodným seriálom spoločné „spojovacie tkanivo“, Dufferovci potvrdili, že nebude sledovať žiadnu zo známych postáv. 

Animovaný seriál

Netflix okrem spin-offu ponúkne aj animovaný seriál, ktorý bude zastrešovať Flying Bark Productions a výkonnými producentmi budú tiež Dufferovci. „Vždy sme snívali o animovanom Stranger Things v duchu sobotňajších kreslených filmov, ktoré sme sledovali, keď sme vyrastali. Vytvárať tento sen bolo vzrušujúce,“ uviedli vo vyhlásení. 

„Nemohli sme byť viac ohúrení tým, čo Eric Robles a jeho tím vymysleli. Scenáre a výtvarné návrhy sú neuveriteľné a my sa už nevieme dočkať, keď sa s vami podelíme o viac,“ pokračujú. 

Zatiaľ nie sú známe ďalšie podrobnosti, ako obsadenie či dejová zápletka. Isté ale je, že sa máme na čo tešiť a je pravdepodobné, že so Stranger Things sa tak skoro lúčiť nemusíme. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 11:57