Kit Connor v seriáli HeartstopperNetflix/
StoryEditor

Priznať sa k bisexualite bolo oslobodzujúce, hovorí herec zo seriálu Heartstopper

anjisubiDnes.cz13.08.2023., 10:31h

Herec Kit Connor sa zveril s tým, že priznaniu svojej bisexuality sa cítil dotlačený. Fanúšikovia ho zahrnuli intímnymi otázkami na základe jeho role v seriálu Heartstopper, kde sa jeho postava Nicka zamilovala do spolužiaka. Rozhodnutie povedať otvorene, ako to má so sexualitou, samozrejme rozhodne neľutuje.

Lajkuj Brainee.sk na

Kit Connor o svojej sexualite začal hovoriť už v novembri 2022. Jeho fanúšikovia vtedy vášnivo rozoberali jeho rolu v netflixovom seriáli Heartstopper, kde hrá bisexuálneho teenegera Nicka. Navyše bol videný na niekoľkých Pride pochodoch komunity LGBTI+. 

Coming out vyznel nahnevane

„Som bi. Gratulujem, že ste 18-ročného chlapca dotlačili k takému priznaniu. Asi niekomu z vás trochu uniklo, o čom ten seriál bol. Majte sa,“ zareagoval britský herec celkom horko na svojom profile na Twitteri. 

image

Tolerancia na maďarský spôsob. Kníhkupectvo dostalo vyše 30-tisícovú pokutu za to, že v sekcii pre deti bol LGBTI+ román

Dnes hovorí, že zmierovanie sa s vlastnou sexuálnou orientáciou bolo pre neho postupné a nijak zvlášť náročné. „Vlastne to bol pre mňa úplne prirodzený sled udalostí, žiadne šoky. Jednoducho to len vychádzalo na povrch čím ďalej jasnejšie,“ vysvetlil v rozhovore pre britskú verziu magazínu Vogue. 

Connorova rodina mu podľa jeho slov po celú dobu vyjadrovala podporu, takže s určitými ťažkosťami sa stretol len v škole, ktorá bola v jeho prípade čisto chlapčenská. „Ocital som sa tam v dosť heteronormatívnej atmosfére. Neboli práve ústretoví, vo viacerých ohľadoch sa tam toto neuznávalo,“ spomína. 

Bolo to ale oslobodzujúce

Čo sa týka toho, ako podráždene vyznelo jeho spomenuté priznanie na Twitteru – podľa všetkého mal vraj len pocit, že tieto veci nestíha riešiť vlastným tempom. „Prišlo mi, že to nie je niečo, čo som pripravený hovoriť. Nebol som nahnevaný, len trochu sklamaný z takých reakcií,“ hovorí. 

„Slovo dotlačili mi spätne nepripadá najvhodnejšie,“ zamýšľa sa. „Len mám pocit, že by som to radšej riešil trochu inak. Na druhej strane je tu ale otázka, či by som to vôbec niekedy urobil. Vo výsledku to teda neľutujem. V mnohých ohľadoch to bolo naozaj povzbudzujúce a oslobodzujúce,“ dodal. 

Celá kauza, na konci ktorej sa Kit Connor verejne vyoutoval ako bisexuál, začala na sociálnej sieti Twitter. Podľa niektorých užívateľov siete sa totiž mladý herec dopustil takzvaného „queerbatinigu“, teda privlastňovania kultúry a estetiky queer komunity bez toho, aby bol sám jej súčasťou. 

Queerbaiting sa podľa odborníkov najčastejšie objavuje v televíznych programoch, ale môže sa vyskytovať aj vo filmoch, knihách, hudbe alebo v iných médiách. V minulosti z nej bol obvinený napríklad aj britský spevák Harry Styles.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 00:47