Oblepili okná páskou, aby sa nedostali von spoilery.Amazon Studios/
StoryEditor

Okná zalepené páskou či dlhé hodiny v maskérni. Zaujímavosti o seriáli The Lord of The Rings: The Rings of Power

Nikola Michalkova23.09.2022., 15:00h

September patril jednoznačne dvom seriálom – House of the Dragon a The Lord of The Rings: The Rings of Power. Pán prsteňov patrí medzi obľúbenú klasiku mnohých ľudí, preto sa niet čomu čudovať, že na seriál čakali naozaj s dávkou zvedavosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Je to najdrahší seriál, o ktorom vyjednávali dve streamovacie služby - Amazon a Netflix. Víťazom sa napokon stal Amazon. Tvorcov stál až miliardu dolárov. 

Vysoká bezpečnosť, aby neunikli spojlery

Tvorcovia si naozaj dali záležať, aby neunikli žiadne spojlery, ktoré by mohli pokaziť celý zážitok zo seriálu, ktorý sa v tom čase pripravoval. V miestnosti, kde tvorcovia seriál písali, boli pre bezpečnosť okná zalepené páskou a strážnici vonku vyžadovali otlačky prstov od každého, kto vošiel dnu. 

Dlhé hodiny premien

Postavy si vyžadovali niekoľko hodinové premeny. To znamenalo, že na stoličke, kde ich menili na postavy v seriáli trávili skutočne dlhý čas. „Dve a pol hodiny na stoličke v maskérni každý deň. Spievala som si pesničky s ďalšími hercami. Rozprávala som sa s úžasným tímom. Niekedy som rozmýšľala o mojej postave a o tom, čo budem robiť počas dňa. Mali sme tam veľa zábavy. Dve a pol hodiny znie ako dlhý čas, ale mali sme úžasný čas,“ vyjadrila sa Sara Zwangobani, ktorá stvárnila postavu Marigold Brandyfoot pre portál AP News

Svoje si odsedel aj Owain Arthur, ktorý stvárnil kráľa Durina IV. „Tri hodiny zabralo, aby vytvorili postavu, ktorú som hral. Je to veľká časť dňa. S make-up artistami sme veľmi dobrí kamaráti,“ vyjadril sa. 

Natáčali počas pandémie

Seriál vystihol natáčanie akurát v tom najhoršom čase. Vo svete riadila pandémia a herci prežívali náročné obdobie. „Natáčali sme počas pandémie. Bolo to náročné, pretože sme boli ďaleko od našich milovaných takmer dva roky. A to nás naučilo spoliehať sa jeden na druhého,“ povedala Nazanin Boniadi, ktorá stvárnila postavu ľudskej ošetrovateľky a slobodnej matky. 

„Bolo to náročné, ale mali sme to privilégium pokračovať v práci. Boli sme jediný seriál, ktorý pokračoval v natáčaní na svete. Niektorí naši kolegovia natáčanie zastavili alebo dokonca zrušili,“ vysvetlil Ismael Cruz Córdova, ktorý stvárnil elfského vojaka. 

Dej sa odohráva v čase, keď vytvorili prsteň

Keďže sa dej v seriáli pohybuje v čase nazývanom Second Age, objavuje sa postava Sauron, ktorá vytvorila jeden z prsteňov, ktoré mali zviesť vládcov Stredozemia na zlé chodníčky. 

„Second Age je úžasný, doteraz nenatočený príbeh v Tolkienovom legendáriu. Cítili sme potrebu vyrozprávať tento príbeh,“ uvádza sa na portáli Motion Pictures vyjadrenie producenta Patricka McKaya. 

image

Herci nových seriálov terčom rasizmu: Viete uveriť v drakov, ale neveríte, že černoch môže byť hobitom alebo elfom?

Hodnotenie

Na rôznych stránkach je dostupné hodnotenie seriálu. Napríklad na stránke IMDb má seriál hodnotenie 6,9/10. Na Amazone má seriál 3,3/5. Aj napriek tomu, že na seriál sú rôzne názory a divákom vadia rôzne veci, ohodnotený je celkom prijateľne. Fanúšikov Tolkiena však najviac pobúrila kombinácia rasizmu, mizogýnie a nevery k Tolkienovmu pôvodnému dielu. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:41