Hlavnú postavu obsadzovali až osem mesiacov. Tom Sturridge absolvoval pohovor, ktorý trval hodinu a pol.Netflix/
StoryEditor

Osem mesiacov trvalo, kým obsadili hlavnú postavu. Zaujímavosti o najsledovanejšom seriáli na Netflixe

Nikola Michalkova16.09.2022., 13:00h

Seriál The Sandman dlho obsadzoval prvé priečky sledovanosti na Netflixe. Diváci mali možnosť vidieť prepracované scény a dej. V zákulisí sa skrývajú aj zaujímavosti, ktoré si možno nevedel.

Lajkuj Brainee.sk na

Hlavná postava Morpheus je v zajatí a jeho nástroje sa pomaly strácajú po celom svete. V momente, keď sa oslobodí, vydáva sa na cestu, aby ich našiel. Seriál je inšpirovaný skutočnou spánkovou epidémiou. 

Obsadiť Morpheusa nebolo jednoduché

Nájsť správnu postavu, ktorá by spĺňala požiadavky tvorcov, nebýva jednoduché. Obzvlášť náročné to bolo pri seriáli The Sandman. Herca, ktorý by obsadil hlavnú postavu, hľadali až osem mesiacov. Gaiman sa vyjadril, že videl približne tisíc ľudí, ktorí sa uchádzali o postavu Morpheusa. Jedným z nich bol aj herec, ktorý napokon úlohu dostal. 

Tom Sturridge, ktorý získal rolu Morpheusa, musel absolvovať pohovor, ktorý trval hodinu a pol. Pohovor sa konal cez videohovor s ďalšími dvanástimi ľuďmi. Herec túto skúsenosť opísal ako „hlboké a filozofické vypočúvanie,“ ako sa uvádza na portáli BuzzFeed. 

Dôležitý bol aj hlas

Neil Gaiman mal jasnú predstavu, ako hlavná postava Morpheus musí znieť. Herec, ktorý hlavnú rolu nakoniec dostal, v rozhovore odhalil slová, ktoré povedal Gaiman: „Morpheus premýšľal o každej myšlienke, ktorá mu napadla počas svojej tisícročnej existencie, takže keď prehovorí, je vyrytá do kameňa. Neobjavuje myšlienku v tej chvíli. Je to zosobnená jasnosť.“

Svet snov bol mix efektov a počítačového softwéru

V seriáli sa dej pohybuje okolo snov. Morpheus je postava, ktorá je zodpovedná za tieto sny. „Sny sú miesto, kam ideme, keď v noci zatvoríme oči,“ uviedol Gaiman na portáli Screenrant. Aby bolo možné divákom predviesť túto fantastickú ríšu, museli sa spojiť praktické efekty s vizuálnymi efektami CGI (počítačom generované snímky, efekty vytvorené počítačovým softvérom, pozn. red.)

Postavu Lucifera obsadila hviezda zo slávneho seriálu

Postavu Lucifera stvárnila žena. Herečku Gwendoline Christie môžeš poznať z populárneho seriálu Game of Thrones. V ňom stvárnila Brienne of Tarth. V seriáli The Sandman svoju postavu stvárnila rovnako skvelo. Pracovala s tanečníkom, aby dokázala uchopiť správny spôsob vyjadrenia. 

Musel sa naučiť hrať bez očí

Postavu The Corinthian stvárnil herec Boyd Holdbrook. Jeho postava bola zložitá v tom, že počas celého seriálu diváci ani raz nevideli jeho oči. Okuliare si skladal len v určitých prípadoch. Bol jedným z nepriateľov Morpheusa a stvárnil nočnú moru, ktorú vytvoril. Herec musel hrať bez toho, aby sa spoliehal na vyjadrenie pomocou svojich očí. „Pochopil som, že pascou by bolo viac hrať ústami alebo niečo podobné. Rýchlo som si uvedomil, že by som sa mal sústrediť na to, čo vyžaruje. Konal som teda bez obáv o oči,“ vyjadril sa herec na portáli Screenrant

image

Sandman od Netflixu je mätúci, fascinujúci aj doslovný. Očakávaná adaptácia kníh Neila Gaimana má mnoho tvárí

Niet sa preto čomu čudovať, že sa seriál stal najsledovanejším na Netlixe. Scény boli prepracované a herci vyberaní naozaj pedantne. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:08