TASR/AP Photo/Fox
StoryEditor

Účet Homera Simpsona za zdravotnú starostlivosť šokuje. Priemerný Slovák by sumu splatil za 9-tisíc rokov

Miroslav Kamody13.12.2021., 15:00h
Skupina odborníkov na právo sa pozrela na zranenia Homera Simpsona naprieč 33-ročnej histórie legendárneho animovaného seriálu. Výsledná suma mnohých poriadne prekvapila.
Lajkuj Brainee.sk na

Nikto na svete sa nemôže pochváliť takým životopisom, ako Homer Simpson. Jedna z hlavných postav amerického animovaného seriálu Simpsonovci (The Simpsons) si v priebehu 33-ročnej histórie vysielania vyskúšal azda všetky možné povolania, informuje portál Nerdist.

V skutočnosti by si Homer so svojou ľahkomyseľnosťou asi ťažko udržal miesto bezpečnostného technika v jadrovej elektrárni, no televízny seriál má predsa len svoje vlastné pravidlá a zákony. Aj napriek tomu sa však jedna právnická spoločnosť z Los Angeles rozhodla bližšie pozrieť na zranenia, ktoré sa hlave rodiny Simpsonovcov v priebehu rokov stali.

Downtown LA Law Group vyčlenila skupinu odborníkov, ktorá analyzovala vzorku 50 nehôd, ktoré Homer v priebehu rokov utrpel. Následne na to vypočítali skutočné náklady na liečbu každého z nich. Postupne sa dopracovali až na závratnú sumu 143 miliónov dolárov (necelých 127 miliónov eur).

​Pre lepšiu predstavu, Slovák s priemernou mesačnou mzdou 1200 eur by túto sumu zarobil za približne 8819 rokov. Na vrchole zoznamu sa ocitli Homerove rozsiahle poranenia mozgu. Tie stáli približne 1,52 milióna dolárov za incident. Druhé miesto patrí paralýze, ocenenej na vyše pol milióna dolárov. 

Ale tieto súčty sú v porovnaní s celkovým účtom za zdravotnú starostlivosť, ktorý Homer nazbieral počas seriálu v dôsledku kaskadérskych kúskov, smolných kúskov a všeobecnej povahy náchylnej na nehody, len nepatrné. Treba však dodať, že ide o sumy, ktoré by hlava rodiny Simpsonovcov zaplatila, keby nemá žiadne zdravotné poistenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:49