20th Century Studios, Adidas
StoryEditor

Kolaborácia so Simpsonovcami, aká sa len tak nevidí. Sleduj bizarný kúsok Adidas x Ned Flanders

Miroslav Kamody16.08.2021., 16:00h
Adidas spojil sily s fiktívnou postavou z milovaného seriálu a výsledok je ... povedzme rozpačitý.
Lajkuj Brainee.sk na

Spolupráce módnych značiek so slávnymi osobnosťami nie sú ničím novým. Čím zvučnejšie meno (a väčší bizár), tým masívnejší záujem o kúsky má verejnosť. Jasným príkladom je napríklad Kanye a jeho Adidas Yeezy Foam RNNR Sand.

Tentokrát rovnaká značka prichádza s kolaboráciou, ktorú by očakával naozaj len málokto. Adidas pomyselne spojil sily s Nedom Flandersonom, susedom milovanej žltej rodiny z obľúbeného seriálu Simpsonovci.

Ned známy hlavne svojou pokojnou povahou a silne zakorenenou vierou, nesmieme však zabúdať na jeho „trend-setterský” seriálový moment, kedy mu Homer závidel unikátne tenisky assassinky. Podarí sa mu udávať trend aj novou kolaboráciou s Adidas? 

Ruku na srdce, tenisky nie sú úplne masovou záležitosťou, no sú plné drobností, ktoré si zamiluje každý zberateľ a fanúšik seriálového fenoménu. Jednou z nich je samotná farba, ktorá kopíruje farbu oblečenia, ktoré Ned Flanders v Simpsonovcoch nosí už vyše 30 rokov. 

​Dokonalým detailom je lem na vnútornom rube tenisiek. Ten je totiž ružovej farby a je jasným odkazom na golier košele, ktorú postava nosí pod zeleným svetom. Nechýba však ani logo Adidas, čiže nemusíš byť vyslovene fanúšikom seriálu, aby si dizajn ocenil a zapáčil sa ti.

​Aby sme veci uviedli na pravú mieru, tenisky sú upraveným modelom McCarten Spezial, o ktoré sa ešte v roku 2017 postaral legendárny návrhár a konzultant značky Adidas Gary Aspden. Cena tohto výnimočného kúsku sa podľa webu HypeBeast zastavila na sume 90 dolárov (niečo cez 76 eur).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:40