Deviataci majú za sebou celoslovenské testovanie.Tasr/František Iván/
StoryEditor

Deviatakov testovali z matematiky aj slovenčiny. Dokážte v tomto kvíze, že poznáte odpovede na otázky základnej školy

Michal Čiernik20.03.2024., 16:00h

Žiaci na celom Slovensku majú za sebou Testovanie 9 z matematiky a slovenčiny. Otestujte sa v našom kvíze a zistite, či by ste tohtoročný monitor zvládli.

Lajkuj Brainee.sk na

Viac ako 49-tisíc žiakov z 1643 škôl absolvovalo celoslovenské Testovanie 9. Zúčastnili sa na ňom žiaci deviateho ročníka základných škôl, štvrtého ročníka osemročných gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a prvého ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatí na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy.

image

OTESTUJTE SA: Matematika aj slovenčina. Zvládnete učivo piateho ročníka, z ktorého žiakov testovali?

V stredu žiaci absolvovali test z matematiky a vyučovacieho jazyka, buď zo slovenského jazyka alebo z maďarčiny. Vo štvrtok (21. 3.) absolvujú žiaci zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským test z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra a žiaci zo škôl s vyučovacím jazykom ukrajinským absolvujú test z predmetu ukrajinský jazyk a literatúra.

Testy zo všetkých vyučovacích predmetov, okrem ukrajinského jazyka a literatúry, pozostávajú z 30 úloh. Test z matematiky je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenského jazyka a maďarského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút. Opráš si svoje vedomosti zo slovenčiny a matematiky a vyskúšaj si v našom kvíze úlohy z monitoru.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/kvizy, menuAlias = kvizy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 07:23