maturita z angličtiny.Brainee/Canva/
StoryEditor

Dohovoríte sa po anglicky, ale čo vaša gramatika? Otestujte sa, či poznáte správne odpovede na maturitné otázky

Michal Čiernik14.03.2024., 12:00h

Stredoškoláci v stredu absolvovali maturitný test z anglického jazyka. Otestujte sa v našom kvíze a zistite, či by ste uspel.

Lajkuj Brainee.sk na

Maturitný týždeň je v plnom prúde a po slovenčine a literatúre dnes žiaci píšu testy z cudzích jazykov. Najčastejšie si maturanti vyberali anglický jazyk, z ktorého bude maturovať na všetkých troch úrovniach náročnosti viac ako 36 300 žiakov. V poradí záujmu nasleduje nemecký jazyk (vyše 900 žiakov) a ruský jazyk (554 žiakov). Francúzsky jazyk si vybralo 11 maturantov, španielsky jazyk desať a jeden žiak si zvolil maturitu z talianskeho jazyka.

image

Máte dobrý všeobecný prehľad? Odpovede na tieto otázky by ste mali poznať, otestujte sa

Test externej časti maturitnej skúšky na úrovni B1 sa skladá zo 60 otázok rozdelených do troch častí – počúvanie s porozumením, gramatika a lexika a čítane s porozumením. Do jednotlivých sekcií je rozdelených celkovo osem textov. Maturanti mali čas na vyplnenie testu sto minút.

Náročnejšie úrovne mali prísnejšie kritéria a aj viac otázok. Úroveň B2 obsahovala deväť textov a 80 otázok a na dokončenie mali študenti 120 minút. V úrovni C1 zase žiakov čakalo 90 otázok, ktoré mali stihnúť za 150 minút. V tomto kvíze sa však otázok z najnáročnejšej úrovne nemusíš báť. Napriek tomu aj náš výber otázok z B1 dokáže poriadne preveriť tvoju znalosť anglického jazyka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/kvizy, menuAlias = kvizy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 02:06