Aj slávne celebrity trávia svoj čas hraním hierNetflix, Reuters/Mike Segar
StoryEditor

Koniec hanby za hranie počítačových hier. Tieto celebrity dávajú svoje nerdovstvo patrične najavo

iDnes.czHonza Srp03.10.2024., 14:00h

Boli doby, kedy sa hráči počítačových hier za svoj koníček hanbili, väčšinová spoločnosť totiž na nové trendy pozerá konzervatívne a s obavami. To už je ale dávno minulosť, k hraniu sa dnes hrdo hlásia aj ľudia, ktorí sú na vrchole spoločenského rebríčka. Napríklad kandidát na viceprezidenta USA, najbohatší človek planéty alebo renomovaní režiséri.

Lajkuj Brainee.sk na

Kto začínal hrať už v deväťdesiatkach, si iste pamätá to opovrhnutie, s ktorým sa vo verejnom priestore o jeho koníčku hovorilo. „Odborníci“ v televízii nerobili rozdiel medzi gamingom a gamblingom (patologické hráčstvo), v tlači sa o hráčoch bez obalu písalo ako o kriploch, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Aj zmierlivejší dospelí zastávali názor, že vášnivé hranie človeka automaticky vylučuje zo športového i sexuálneho života. Dnes už je to našťastie úplne iné, hry sa stali súčasťou bežnej popkultúry a neznalosť pojmov ako Lara Croft, Pokémoni alebo u nás napríklad Kingdom Come nie je ani tak dôkazom vycibreného vkusu ako skôr spiatočníckeho ignorantstva.

Na tejto zmene majú nezanedbateľnú zásluhu aj celebrity, ktoré sa už o svojom koníčku nehanbia hovoriť na verejnosti. A to nielen aktuálne hviezdičky z generácie Z, ale aj tí so šedinami. Poďme si niektoré pripomenúť.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. október 2024 16:22