ZaklínačCD Projekt Red
StoryEditor

Poznáme nové informácie o štvrtom hernom Zaklínačovi. Vráti sa aj Geralt, no nie tak, ako si želajú fanúšikovia

iDnes.czOndřej Martinů17.08.2024., 11:00h

Informácií ohľadom štvrtého dielu hernej série The Witcher (Zaklínač) zatiaľ veľa nie je, ale konečne sme aspoň dostali drobnú informáciu ohľadom hlavného hrdinu. Podľa všetkého sa obľúbený zaklínač Geralt síce vráti, ale už nie ako hlavná hrateľná postava.

Lajkuj Brainee.sk na

Už nejaký čas vieme, že práca na štvrtom hernom Zaklínačovi je v plnom prúde. Aktuálne na hre robia asi dve tretiny zamestnancov poľského CD Projektu, ktorého zamestnanci navyše priznali, že hra tento rok vstúpi do hlavnej fázy vývoja a je zo všetkých projektov štúdia, čo sa odvedenej práce týka, v najpokročilejšom stave.

Aby tiež nie, keď táto značka je stále ťahúňom portfólia poľskej hernej firmy a hráči už naozaj netrpezlivo vyzerajú pokračovanie tejto série, píše Ondřej Martinů z portálu iDnes. Ak si hral aspoň jeden diel série, potom najskôr už po hlase spoznáš predstaviteľa Geralta, hlavného hrdinu všetkých troch hier, ktorého dabuje Doug Cockle.

image

Vydaj sa po stopách Witchera. Tento hrad zo seriálu sa nachádza len desať kilometrov od Slovenska

Geralt bude... v pozadí

Toho mimochodom môžeš počuť aj napríklad v hrách Tails of Iron, Victor Vran alebo minuloročnom hite Baldurs Gate 3. Cockle sa každopádne v rozhovore pre YouTubový kanál Fall Damage rozhovoril o jeho úlohe vo štvrtom diele slávnej hernej série.

Dabér priznal, že síce zatiaľ nečítal herný scenár, ale vie, že Geralt nebude v hre ústredným hrdinom. V hre by sa síce mal objaviť, avšak rozsah jeho úlohy známy nie je. Je teda rovnako možné, že Geralt bude jednou z významných vedľajších postáv (napríklad na úrovni Vesemira z predchádzajúcich dielov), alebo že sa Geralt objaví len krátko a pôjde v podstate iba o poctu.

Jeho informácia nie je príliš prekvapivá, pretože už nejaký čas sa hovorí o tom, že sa CD Projekt chce posunúť ďalej a od štvrtého dielu zaklínačskej série bude budovať nové príbehy. To okrem iného znamená oslobodiť sa práve od Geralta, ktorého príbeh sa dá považovať za uzavretý. Takže o kom ten štvrtý Zaklínač vlastne bude?

Hľadá sa nový hrdina

Najrozšírenejšou teóriou pre nového hlavného hrdinu je osadenie tejto role Ciri, za ktorú sme krátko mohli hrať už v treťom dieli. Ciri má koniec koncov veľkú pozornosť aj v knihách a seriálovom variante od Netflixu. Je teda možné, že voľba padne na ňu.

Na druhej strane sa však debatuje o tom, ako autori vyriešia fakt, že Ciri má naozaj silné nadprirodzené schopnosti (v hre by ju aspoň čiastočne museli autori nejako oslabiť), a tiež to, že veľký kus jej príbehu je už tiež spracovaný v tretej časti.

Ponúka sa tiež možnosť, že sa autori vydajú cestou z Cyberpunku 2077 a nechajú hráča vyrobiť si vlastného zaklínača. Na jednej strane by tým dali väčšiu voľnosť každému hráčovi si hru prispôsobiť sebe, ale zároveň by to znamenalo robiť kompromisy v príbehu týkajúce sa takto neurčitého hlavného hrdinu (oslovovanie, vzťahy a pod.). Niekomu to môže vyhovovať viac, niekomu menej.

image

Konkurencia pre Zaklínača? Poliaci chystajú ďalšiu temnú fantasy RPG hru, ktorá vyzerá brutálne

Samozrejme je tiež možné, že sa pozornosť obráti aj na inú postavu zo zavedeného fantasy sveta od poľského spisovateľa Sapkowského alebo na inú predpripravenú postavu priamo od autorov z CD Projektu. Tomu nahráva napríklad jediný doteraz zverejnený obrázok týkajúci sa štvrtej hry, na ktorej je vyobrazený medailón zaklínačskej Školy Rysa, čo môže byť indícia, v akom prostredí sa hra bude odohrávať.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 03:02