Nová ukrajinská hra Hollow Home ukáže, ako sa žije v Rusmi okupovanom Mariupole.X/Hollowhomegame/
StoryEditor

Nová ukrajinská hra Hollow Home ukáže, ako sa žije v Rusmi okupovanom Mariupole. Žiadnu prestrelku však nečakaj

Honza SrpiDnes.cz10.07.2024., 13:00h

Chystaná hra Hollow Home na prvý pohľad pripomína kombináciu ukecaného Disco Elysia a simulátora prežitia This War of Mine. Hlavným hrdinom bude chlapec, ktorý vyrastá v Rusmi okupovanom meste Mariupol.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ si myslíš, že počítačové hry by mali byť predovšetkým zábavné, chystaná hra Hollow Home určite nebude pre teba. Vývojári z kyjevského štúdia Twigames totiž chcú hru použiť na sprostredkovanie dobrodružstva, ktoré by nechcel prežiť nikto.

image

FOTO „Komunistické Sim City“ je hotové. Slovenská strategická hra uzrela svetlo sveta

Budeš hrať za štrnásťročného Maksima, ktorého bezstarostné detstvo v meste Mariupol zo dňa na deň ukončila „špeciálna vojenská operácia“. Na vlastnej koži tak budete môcť prežiť, ako sa kedysi prosperujúca metropola postupne mení na rozbombardovanú mesačnú krajinu a hlavný hrdina namiesto doterajšej školskej dochádzky náhle musí bojovať o holé prežitie.

Nekonečným motívom vinúcim sa celou hrou bude obstarávanie zásob, čím hra trochu pripomína slávnu stratégiu This War of Mine, okrem toho však bude obsahovať aj silnú dejovú linku. S množstvom rozhovorov a spôsobov, ako ich ovplyvňovať, sa Hollow Home odkazuje skôr na geniálne Disco Elisium, napokon sami vývojári ho spomínajú ako svoj hlavný zdroj inšpirácie. Rovnako ako v ňom rýchlo ubieha čas, ktorého máš k dispozícii iba obmedzené množstvo a bude teda nutné starostlivo plánovať, čomu sa venovať. Pomôcť všetkým potrebným jednoducho nie je možné, navyše je potrebné starať sa aj o vlastné prežitie.

Psychologický aspekt vojny

Hra sa síce bude odohrávať vo vojnovej zóne, žiadne súboje tu však nebudú. Dokonca ani násilné výjavy, vývojári sa chcú sústrediť skôr na sprostredkovanie psychologického aspektu vojnových hrôz.

„Našou hrou chceme ľudstvu nastaviť zrkadlo. Vojna sa síce nikdy nezmení, ale ľudia áno – pokiaľ sa preto rozhodnú,“ opisujú motiváciu pre tvorbu hry upraveným citátom zo série Fallout.

Už teraz je isté, že pôjde o veľmi depresívne dielo, ak sa podarí, mohli by sme tu po dlhej dobe mať ďalšiu poriadnu „artovú“ hru, ktorá sa neopiera len o abstrakciu, ale tne do živej a aktuálnej témy. Hotovo by malo byť niekedy v budúcom roku, ale vzhľadom na stále prebiehajúcu vojnu je nemožné čokoľvek predpovedať.

Portál Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 02:15