„Komunistické Sim City“ je hotové3d Vision/
StoryEditor

FOTO „Komunistické Sim City“ je hotové. Slovenská strategická hra uzrela svetlo sveta

Honza Srp21.06.2024., 11:00h

Po piatich rokoch slovenská stavebná stratégia Workers & Resources: Soviet Republic opúšťa režim Early Access a vydáva plnú verziu. Úlohou hráča je vybudovať fungujúce mesto v ére tvrdého socializmu.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvýkrát portál Idnes.cz písal o budovateľskej strategickej hre Workers & Resources: Soviet Republic pred piatimi rokmi, keď dostali možnosť zahrať si skorú verziu hry vydanej v Early Access (pozri článok).

Už vtedy sa dal rozpoznať obrovský potenciál. Aj keď v tom čase bolo málo obsahu a z krkolomných ovládacích prvkov sa skôr točila hlava, inak dokázala baviť celé hodiny.

image

Jednou z najhranejších hier je na Steame je klikací banán. Hrá ju až 400-tisíc ľudí, môže ti zarobiť poriadny balík peňazí

Nikomu by ani vo sne nenapadlo, že bude trvať ďalších päť rokov, kým vyjde plná verzia. Slovenskí vývojári sa museli vysporiadať s mnohými ťažkosťami, ako napríklad s vojnou na Ukrajine alebo zamilovaným fanúšikom, kvôli ktorému hra dokonca na chvíľu zmizla zo Steam obchodu.

Nakoniec všetko dobre dopadlo a od 20. júna si každý môže vyskúšať plnú verziu hry, ktorá má zatiaľ užívateľské hodnotenie 92 percent (!). Z pôvodného konceptu sa pri budovaní socialistickej utópie musíte zaoberať napríklad kriminalitou, kanalizáciou a odpadovým hospodárstvom, či dokonca projektovaním verejnej dopravy. Autori mysleli aj na tých, ktorí sa nechcú obťažovať hraním, takže je možné v bohatom editore vypnúť alebo automatizovať nežiaduce funkcionality.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 09:18