Hra BananaSteam
StoryEditor

Jednou z najhranejších hier je na Steame je klikací banán. Hrá ju až 400-tisíc ľudí, môže ti zarobiť poriadny balík peňazí

Miroslav Kamody19.06.2024., 10:00h

Klikal by si celý deň na virtuálny banán, ak by si na tom mohol zarobiť viac ako tisíc eur? 400-tisíc aktívnych hráčov má jasnú odpoveď.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď cez Steam hráš niektoré zo svojich obľúbených hier, pravdepodobne ti ani nenapadne sledovať dostupné grafy. Ako však píše portál Engadget, keď by si sa do nich pozrel, všimol by si si, že aktuálne treťou najhranejšou hrou s viac ako 400-tisíc aktívnymi hráčmi je hra s názvom Banana.

Ako je možné, že jednoduchá nečinná klikačka, podobná ako mnohé iné, strhla toľkých ľudí, aby klikali na obyčajný banán? Vo všetkom treba opäť hľadať peniaze. Pri nekonečnom klikaní na statický banán totiž existuje šanca, že sa ti do inventára v službe Steam dostane nálepka s banánom.

image

Hmyzí western, či počítačová verzia najstaršej spoločenskej hry. Prinášame výber ocenených slovenských hier

Jedinečné kúsky

Tie môžu mať rôzne prevedenia, od variantov pokrytých striebrom až skutočne jedinečné kúsky. A keďže sa zobrazujú v tvojom inventári, môžeš ich predávať na Steam Marketplace. Aj keď ich priemerná predajná cena je v rozmedzí dvoch centov, niektoré vzácne kúsky sa predali aj za vyše 1 300 eur.

Jeden z vývojárov to v rozhovore pre Polygon nazval „právnou chybou s nekonečnými peniazmi“. „Používatelia zarábajú peniaze z bezplatnej hry a zároveň predávajú bezplatné virtuálne predmety,“ pokračoval. Zarobené peniaze putujú do Steam peňaženky, ktorú potom môžeš použiť na nákup hier.

Takže tieto banány sú v podstate NFT, len bez blockchainu. Ľudia ich kupujú a predávajú ako blázni, ako divné zberateľské karty na báze ovocia. Ak ti myšlienka stráviť celý deň klikaním na falošný banán pred zeleným pozadím nevyhovuje, vývojári predávajú banány priamo za 25 centov za kus. Samotná hra je však hrateľná bezplatne.

Hlúpa hra, tvrdia vývojári

Vývojári popierajú obvinenia, že klikačka je druh podvodu či Ponziho schéma, ale tvrdia, že je to „v podstate hlúpa hra“. Pokiaľ ide o budúcnosť hry, dizajnéri pripravili aktualizácie, vrátane spôsobu, ako použiť položky inventára na zmenu vzhľadu obyčajného banánu v hre.

image

Veľký únik prezrádza detaily o PlayStaion 5 Pro. Priniesť má trojnásobne vyšší výkon, na pulty má doraziť už tento rok

Môže sa objaviť aj minihra, ako aj vylepšenie obchodu, ktoré hráčom umožní vymeniť násobky toho istého banánu. Jedna vec je však istá - už čoskoro Steam zaplavia podobne vyzerajúce hry fungujúce na rovnakom princípe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 03:10