Instagram/Amouranth
StoryEditor

Začala streamovaním hier. Amouranth sa postupne vypracovala na sexuálnu ikonu hráčov

Honza SrpiDnes22.07.2021., 16:00h
Dvadsaťsedemročná Amouranth je jednou z najpopulárnejších streameriek na svete. Od vysielania počítačových hier sa postupne prepracovala až k natáčaniu erotických videí, ktoré balansujú na samej hrane pravidiel platformy Twitch. Ľudia ju za to milujú aj nenávidia, ignorovať ju je však prakticky nemožné.
Lajkuj Brainee.sk na

Amouranth síce nie je tou najsledovanejšou ženou na streamovacej platforme Twitch a celkom určite ani tou najoriginálnejšou, jej meno však pozná každý, kto túto službu používa. Dlhodobo sa totiž pohybuje na samej hranici pravidiel, ktorými Twitch chráni svoje prevažne maloleté publikum pred škodlivým obsahom.

Vystupuje v sexi kostýmoch, polieva sa vodou, píše si odkazy od divákov na holú kožu či lascívne olizuje mikrofón, za čo býva čas od času od správcov platformy potrestaná niekoľkodňovým zákazom vysielania. Nemá problém naplno využívať svoje ženské prednosti k vlastnému obohateniu.

To jej prinieslo nielen milióny sledujúcich (a platiacich) divákov, ale minimálne rovnaký počet odporcov. Amouranth jednoducho nemožno prehliadnuť. Amouranth sa narodila ako Kaitlyn Michelle Siragusa v roku 1993 v texaskom Houstone.

Ako mnoho jej vrstovníkov, aj ona prepadla „moderným“ koníčkom, ako sú počítačové hry a fantastická literatúra. Neuspokojila sa však len s obyčajnou pasívnou konzumáciou a svoju lásku k zábave vyjadrovala aj tým, že sa prezliekala za obľúbené fiktívne postavy.

Úspešná už v puberte

Napriek tomu, že je vysoká iba 163 centimetrov, vďaka svojmu prirodzenému talentu sa stala neprehliadnuteľnou a jej umenie si všimli aj rešpektované organizácie, ako je napríklad balet alebo opera v Houstone, pre ktoré už v 17 rokoch navrhovala kostýmy.

Streamovať na internet začala v roku 2016 a podľa vlastných slov od toho veľa neočakávala. „Bolo to skôr len hobby, proste ma napadlo, že by som si napríklad mohla niečo málo privyrobiť z reklám, keď budem vyrábať kostýmy alebo hrať hry, čo by som rovnako robila tak ako tak,“ povedala v rozhovore pre magazín Polygon.

Teraz má na Twitchi 3,8 milióna sledujúcich, na Instagrame 4,7 milióna a ďalších 1,4 milióna na Twitteri, čo z nej robí jednu z najväčších internetových celebrít dneška. A v čom je kľúč jej úspechu?

Obsah je jasný

Okrem toho, že hrá hry (najčastejšie Just Dance a Super Mario Kart) a čulo komunikuje s fanúšikmi, sa vo svojich videách zaoberá aj kreslením, tancom, cvičením, ASMR meditáciou či trénovaním zvierat. Lenže napriek svojmu prirodzenému talentu láka väčšinu divákov skôr preto, že sa nehanbí predvádzať svoje telo spôsobom, ktorý má bližšie k erotike než modelingu.

​Do podvedomia miliónov divákov sa prvýkrát dostala v roku 2019, keď počas streamu s jej psom „nedopatrením“ ukázala celému svetu, že nenosí nohavičky. Aj keby azda naozaj išlo o omyl, a nie o vopred naplánovanú akciu, príliš ju to mrzieť nemuselo.

Za to obťažovanie jej to stojí

Tento drobný prešľap jej okrem trojdňového banu priniesol aj 400-tisíc nových sledujúcich počas jediného týždňa, čo bol vo svojej dobe svetový rekord. Jej instagramový profil pripomína skôr katalóg spodnej bielizne, na sieti OnlyFans potom za drobný poplatok odhadzuje aj to málo, čo zostáva divákom na Twitchi skryté.

Amouranth berie odvrátenú stránku svojej slávy vecne a ako nevyhnutnú súčasť toho, že zarába milióny dolárov. „Myslím, že stojí za to túto chvíľu využiť, kým som mladá a plná energie. Keď budem staršia, budem mať našetrené a môžem si s tými peniazmi urobiť, čo budem chcieť,“ povedala. „Jednoducho si robím svoju prácu dopredu, než aby som ju musela robiť po celý zvyšok života. A to za to obťažovanie stojí,“ dodala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:28