Unsplash
StoryEditor

Toto sú najočakávanejšie hry roka 2022. Priprav sa na dlhé hodiny zábavy, napätia i akcie

Miroslav Kamody12.01.2022., 17:00h
V tomto roku sa dočkáme poriadnej nádielky nových hier, ktoré potešia konzolových aj počítačových hráčov. My sme si pre teba pripravili výber pätnástich najočakávanejších.
Lajkuj Brainee.sk na

Rok 2022 bude priať milovníkom hier. Dočkáme sa viacerých očakávaných kúskov, pričom nebudú chýbať nové kúsky, ktoré konečne začnú naplno odhaľovať silu novej generácie konzol. O tom, že sa máme naozaj na čo tešiť, ťa presvedčí aj náš výber pätnástich najočakávanejších hier tohto roka.  

A Plague Tale: Requiem (PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC)

Hra A Plague Tale: Innocence patrí k najlepších hrám, aké sme dostali v priebehu posledných rokov. Priniesla nám skvelý príbeh odohrávajúci sa v stredoveku počas epidémie moru. Pokiaľ sa bude pokračovanie držať v podobnom duchu, rozhodne sa máme na čo tešiť.

Avatar: Frontiers Of Pandora (PS5, Stadia, Xbox Series X/S, Stadia, PC)

Pamätáš si ešte na časy, kedy svet nerozprával o ničom inom, ako o filme Avatar? Neboj sa, ani my už  nie. Dôležité však je, že okrem premiéry pokračovania by sme sa tento rok mali dočkať aj veľmi dobre vyzerajúcej hry z planéty Pandora. Príbeh nebude nadväzovať na dej filmu, čo hre dáva možnosť preskúmať nové zákutia tohto zaujímavého sveta.

Elden Ring (PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC)

Jedna z najočakávanejších hier roka je vyvrcholením niekoľkoročných príprav a spolupráce štúdia FromSoftware, režiséra  Hidetaku Miyazakiho (Bloodborne, séria Dark Souls) a tvorcu Game of Thrones Georgea R. R. Martina. Tí, ktorí mali šancu vyskúšať si hru v predstihu, sú nadšení a nepochybujeme o tom, že my budeme tiež.

Forspoken (PS5, PC)

Dobrá hrateľnosť a pútavý otvorený svet? Sem s tým! Forspoken sleduje Frey Holland, ženu presunutú z New Yorku do tohto fantasy sveta, kde musí použiť magické sily, aby ním precestovala, možno ho zachránila a našla opäť cestu domov. Zábery vyzerajú naozaj veľmi dobre a hlavná postava sympaticky, čo môže bohato stačiť na veľký úspech.

Ghostwire: Tokyo (PS5, PC)

Táto strašidelná akčná adventúra vyzerá tým najlepším možným spôsobom úplne bláznivo. Príbeh sa začína v Tokiu, keď 99 % populácie zmizne bez stopy. Preživší musia bojovať s duchmi, ktorí teraz obývajú mesto. Štúdio stojace za touto hrou vytvorilo aj hororový hit The Evil Within, tvorcovia ale sľubujú, že Ghostwire nebude strašidelné, ale len tajomné.

God of War: Ragnarok (PS4, PS5)

Druhá a zároveň posledná hra v Kratovej nórskej ságe. Mnohí boli prekvapení, keď sa dozvedeli, že ide o koniec ságy, pretože očakávali trilógiu, ale pokiaľ to bude stáť za to, nemôžeme štúdiu nič vyčítať. Celkovo to vyzerá ako epická cesta, ktorá má odpovedať na všetky otázky God of War z roku 2018 a bude zaujímavé sledovať, čo z toho nakoniec vzíde.

Hogwarts Legacy (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC)

Roky čakania fanúšikov sú zrejme konečne na konci. Môžeme povedať, že už dve desaťročia túžime hrať otvorenú RPG hru v čarodejníckom svete Harryho Pottera. Presne to sľubuje Hogwarts Legacy. Na úvod si budeš môcť vytvoriť svoju vlastnú unikátnu postavu, ktorá sa bude následne učiť všetky kúzla a objavovať skryté tajomstvá čarodejníkov.

Horizon Forbidden West (PS4, PS5)

Horizon Zero Dawn bolo skvelou hrou s pútavým príbehom v otvorenom svete. O to viac sa tešíme na to, čo si pre nás tvorcovia pripravili v pokračovaní. Aloyina cesta bude pokračovať a nás čaká objavovanie nového sveta so všetkým, čo sme si obľúbili na jednotke.

Sifu (PS4, PS5, PC)

Pokiaľ patríš k fanúšikom filmov, ktorých hlavnou zápletkou je kung-fu pomsta, tak môžeš búchať šampanské - toto bude rozhodne pre teba. Tvorcovia sa inšpirovali práve v týchto filmoch a vytvorili skvele vyzerajúcu akčnú hru, v ktorej sa rozhodne budeš musieť snažiť. Tvoja postava totiž každým úmrtím starne a tým postupne stráca svoju silu.

Starfield (Xbox Series X/S, PC)

Od máloktorej hry sa toho očakáva toľko, ako práve od Starfieldu. Bethesda, štúdio stojace za legendami ako Skyrim a Fallout 4, nás už veľakrát presvedčilo, že fanúšikov dokáže poriadne nadchnúť... ale aj sklamať. Starfield bude zároveň prvou exkluzivitou pre pre Xbox po tom, čo štúdio kúpil Microsoft. 

Stranger Of Paradise: Final Fantasy Origin (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC)

Hra je založená na konceptoch z prvej hry Final Fantasy a hráči sa v nej prevezmú úlohu Jacka, Jeda a Asha v ich snahe zabiť Chaos. Hra obsahuje rozsiahly systém úloh, v ktorom sa objavujú triedy ako Dragoon, Monk, Thief, Knight či rôzni mágovia. Vyzerá to veľmi dobre, takže dúfame, že po dohraní budeme spokojní aspoň tak, ako pri sledovaní záberov.

Stray (PS5, PC)

O hre Stray toho príliš veľa nevieme, no jej koncept mnohých poriadne nadchol. Hrať totiž budeme za jednu túlavú mačku, ktorá musí prejsť cez post-ľudské mesto ovládané robotmi a nájsť svoju rodinu. Ukážky vyzerajú absolútne famózne, takže nepochybujeme o tom, že túto hru si jednoducho zamilujeme. 

Suicide Squad: Kill The Justice League (PS5, Xbox Series X/S, PC)

V tejto hre bude budeš môcť hrať za Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang a King Sharka. Všetko, čo doteraz ukázalo Suicide Squad: Kill The Justice League, vyzerá neuveriteľne sľubne a lákavo. Skupina antihrdinov totiž bude bojovať s rôznymi členmi Justice League, ktorí sú pod kontrolou Brainiaca.

The Day Before (PS5, Xbox Series X/S, PC)

Rozhodne nie je fér porovnávať každú ambicióznu zombie apokalypsu s neporovnateľným Last of Us, no The Day Before by sa jej mohlo minimálne vyrovnať. Budeš strieľať zombíkov, ľudských nepriateľov, zháňať jedlo, lieky a prechádzať sa strašidelne prázdnymi ulicami známych amerických miest. Ak to doplní skvelý príbeh, máme sa na čo tešiť.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (Switch)

Vyzerá to tak, že tento rok sa skutočne dočkáme pokračovania jednej z najzásadnejších a najvplyvnejších hier, aké boli kedy vytvorené. Nintendo verí, že rok vydania sa už nebude meniť, no zatiaľ to neprezentuje ako hotovú vec. Nám nezostáva nič iné, ako dúfať, že si The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 naozaj zahráme už čoskoro.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:33