archív
StoryEditor

Slovan dominuje aj na e-športovej scéne. Postúpil na Majstrovstvá SR a do najprestížnejšej slovenskej ligy: FIFA PRO LEAGUE

red20.10.2021., 16:40h
ŠK Slovan Bratislava takto v októbri 2020 oznámil, že vstupuje aj na digitálne trávniky. Dnes zaznamenáva svoj prvý veľký úspech na Orange Majstrovstvách SR v elektronických športoch 2021, kde spomedzi 12 hráčov v turnaji obliekajú dres Slovanu až traja hráči.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovan sa tak stal najsilnejšie zastúpeným tímom v turnaji. Na Majstrovstvách Slovenska v elektronických športoch si mladé talenty bratislavského klubu zmerajú sily s najlepšími hráčmi v hre FIFA 22 z Česka aj Slovenska a zabojujú o finančné výhry v hodnote 750€.

Slovan má šancu umiestniť sa na najvyšších priečkach nielen kvôli početnému zastúpeniu. Ich najmladší, len 16 ročný hráč Lukáš „Lumasa2“ Móri je minuloročným finalistom z Majstrovstiev Českej a Slovenskej republiky vo FIFA 20. Zostavu belasých dopĺňajú Filip "Bavendofarky" Farkaš a Adrián "Rapid" Havrlent, ktorí majú široké skúsenosti z veľkých turnajov. Tie sa im určite zídu pri ich premiére na Majstrovstvách SR. Priamy prenos z Orange Majstrovstiev SR 2021 v hre FIFA 22 je možné sledovať už tento piatok na našom Facebooku.

archív

​Slovan je po AS Trenčín druhým, klasickým športovým klubom na Slovensku, ktorý svoje pôsobenie rozšíril aj do elektronického športu. V čechách je tento trend rozšírenejší a svojich reprezentantov v e-športe má aj Slavia Praha, Bohemians 1905, Sparta Praha či FC Viktoria Plzeň. Hráčom z českých tímov sa nepodarilo prebojovať na Majstrovstvá SR, no Slovanistom sa nevyhnú. Všetky tieto tímy totiž sú zapojené v česko-slovenskej FIFA 22 súťaži FIFA PRO League, ktorej hlavným partnerom je spoločnosť SWAN.

Liga odštartuje tretiu sezónu už tento štvrtok 21.10.2021 o 17:00 na našom Facebooku.

Všetko podstatné o lige nájdete na TOMTO webe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:20