gangstriWarner Bros/ Barry Wetcher
StoryEditor

Pokračovanie gangsterskej ságy, bondovka, aj Duna. Najočakávanejšie filmové premiéry, ktoré ti nesmú uniknúť

Lukáš Kovalčík23.09.2021., 10:00h
Do konca septembra vyjde von viacero dlho očakávaných filmov. Medzi nimi je aj nová bondovka Nie je čas zomrieť a prequel seriálu Sopranovci.
Lajkuj Brainee.sk na

Nie je čas zomrieť

Vydanie tohto filmu sa dlho odkladalo. Najskôr produkciu brzdili zranenia, nehody a stiahnutie pôvodného režiséra Dannyho Boylea, neskôr zasiahla pandémia. Nakoniec sa jeho premiéry dočkáme 30. septembra, píše BBC.

Réžie sa nakoniec ujal talentovaný Cary Joji Fukunaga, ktorý sa preslávil televíznym seriálom True Detective. Dej filmu rozpráva príbeh Jamesa Bonda, ktorý skončil aktívnu službu a užíva si zaslúžený oddych na Jamajke. Pokoj však nemá dlhé trvanie, čoskoro sa totiž objaví jeho starý priateľ Felix Leitar z CIA a požiada ho o pomoc.

no-time-james bond MGM/Nicola Dove

The Many Saints of Newark

Jeden z najlepších televíznych seriálov všetkých čias Sopranovci skončil v roku 2007. Jeho ikonická hlavná herecká hviezda James Gandolfini zase zomrel o šesť rokov neskôr. Avšak gangsterská sága sa tým neskončila.

Tvorca série David Chase je spoluautorom prequelu, ktorý podrobne popisuje, ako tínedžera Tonyho Soprana vťahuje do sveta zločinu jeho milovaný strýko Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola). Vo filme účinkujú aj Ray Liotta a Vera Farmiga, ale najväšiu pozornosť na seba strháva Gandolfiniho syn Michael Gandolfini, ktorý hrá mladého Tonyho. Film bude pre fanúšikov Sopranovcov nostalgickou jazdou, no nie je to len o minulosti. Príbeh sa totiž odohráva na pozadí rasových nepokojov v USA, čo vytvára smutnú paralelu so súčasnosťou. Svetovú premiéru mal 22. septembra.

Duna

Adaptácia kultovej sci-fi knihy Franka Herberta dorazí do slovenských kín až 21. októbra, no svetovú premiéru mal na festivale v Benátkách 3. septembra. Dielo ti ukáže neobyčajný príbeh Paula Atreidesa, ktorý sa musí dostať na najnebezpečnejšiu planétu vesmíru, aby našiel vzácne korenie melanž. Toto korenie človeku dokáže poskytnúť mimoriadne psychické schopnosti. Nebude to však mať jednoduché, pretože planéta je domovom obrovských piesočných červov. V hlavnej úlohe sa predstaví Timothée Chalamet. Kritici hovoria o najepickejšom sci-fi dobrodružstve za posledné roky. V pláne je už aj pokračovanie filmu.

0520-Dune-Tout-Lede-a duna Vanity Fair/Chiabella James

​Tešíš sa na tieto filmy?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:29