Záber z animovaného filmu The Lord of the Rings: The War of the RohirrimWarner Bros.
StoryEditor

VIDEO Nový príbeh zo sveta Pána Prsteňov sa predstavuje v prvom traileri. Animovaná Vojna Rohirov vyzerá fantasticky

Miroslav Kamody23.08.2024., 11:00h

Nový príbeh zo Stredozeme sa bude odohrávať 200 rokov pred udalosťami z Pána Prsteňov. A my sa už nevieme dočkať!

Lajkuj Brainee.sk na

Na animovanom filme zo sveta Pána Prsteňov sa pracuje už približne tri roky, no s blížiacim sa dátumom vydania tu máme konečne aj prvý trailer. Ako píše portál Engadget, je to jeden z najneobvyklejších a najzaujímavejších projektov v rámci série - samostatný film v štýle anime, ktorý pokrýva udalosti v kráľovstve Rohan asi 200 rokov pred vojnou o prsteň.

Trailer začína niektorými ikonickými zábermi z filmov Pána prsteňov zameraných na Rohan, následne sa už ponoríme do animácie. Okamžite je zrejmé, že tento projekt je prepojený s filmami Petra Jacksona, pretože návrhy kľúčových oblastí, ako sú Edoras a Helmov žľab, jasne odkazujú na predchádzajúce filmy napriek výrazne odlišnému štýlu.

Anime štýl od najpovolanejšieho

Čo sa týka postáv, zoznámime sa s kráľom Helmom Hammerhandom a jeho dcérou Herou, ktorí budú, súdiac podľa traileru, pravdepodobne našimi hlavnými protagonistami. Vyzerá to tak, že pokus oženiť sa s ňou nahnevá rodinu nápadníka Wulfa a udalosti potom začnú naberať na obrátkach.

Film režíruje Kenji Kamiyama, ktorý bol autorom a režisérom rôznych anime vrátane Ghost in the Shell: Stand Alone Complex a Eden of the East. Režíroval aj epizódy Star Wars: Visions a Ultraman. Väčšina hereckého obsadenia je stále pod pokrievkou, ale vieme, že Brian Cox nahovoril kráľa Hammerhanda, zatiaľ čo Gaia Wise dcéru Heru.

image

VIDEO Sauron proti Galadriel aj epický pád Stredozeme. Pozri si trailer pre druhú sériu seriálu The Rings of Power

Návraty starých známych

Miranda Otto si tiež zopakuje svoju úlohu z filmov o Pánovi prsteňov ako Eowyn, ktorá bude slúžiť ako rozprávačka príbehu. Uvedenie filmu v slovenských kinách je naplánované na 12. decembra a je to prvý z niekoľkých filmov o Pánovi prsteňov vo vývoji.

Andy Serkis, ktorý je možno najlepšie známy pre svoj výkon ako Glum v Jacksonových filmoch o Stredozemi, režíruje nový film s predbežným názvom Hon na Gluma. Aj keď je tento film vzdialený roky, fanúšikovia môžu čas vypĺňať návratmi do Stredozeme skrz seriál od Amazonu, ktorého druhá séria dorazí už o pár dní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 18:22