Max v júni.HBO
StoryEditor

Max v júni ovládnu dračí jazdci. Okrem príbehov z Westerosu však platforma ponúkne aj kopec zaujímavých dokumentov

Michal Čiernik10.06.2024., 13:00h

HBO Max, respektíve po novom už len Max, si pre filmových a seriálových fanúšikov pripravila v júni poriadnu porciu zábavy.

Lajkuj Brainee.sk na

Jednoznačne najväčším ťahákom bude na Maxe druhá séria House of the Dragon. V ôsmych častiach sa vrátime k rodinnému sporu Targaryenovcov po smrti kráľa Viserisa.

Spor medzi Rhaenyrou a jej nevlastným bratom Aegonom II. prinesie epické bitky, šokujúce úmrtia a nečakané intrigy v pozadí dlho očakávaného tanca drakov. Prvá časť druhej série bude mať premiéru 16. júna.

6. jún – Am I Ok? (film)

Film od Warner Bros. sleduje 32-ročnú Lucy (Dakota Johnson), ktorá žije v Los Angeles. Celý život sa jej však nedarilo vo vzťahoch s mužmi a až po rokoch prišla na to, že ju opačné pohlavie vlastne vôbec nepriťahuje. S pomocou svojej celoživotnej priateľky Jane (Sonoya Mizuno) sa následne Lucy pokúša vysporiadať s vlastným coming outom. Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 24. januára 2022. Verejnosť si túto romantickú komédiu od Tigy Notaro a Stephanie Allynne môže na Maxe po prvýkrát pozrieť šiesteho júna.

7. jún – Fantasmas (seriál)

Spisovateľ, režisér a komik Julio Torres točí fantastický šesťdielny príbeh o strate zlatej ustrice. Pri hľadaní vzácneho predmetu sa Julio zamýšľa nad nevšednými postavami, s ktorými sa stretáva v často strašidelných a komediálnych situáciach odohrávajúcich sa v snovej, alternatívnej verzii New Yorku.

image

HBO Max ako ho poznáme v máji končí. Spolu s filmovými novinkami prichádza aj obrovská zmena

Seriál plný farieb a surrealizmu, spája príbehy ľudí, ktorí hľadajú zmysel a účel života v čoraz viac izolovanom svete. V hlavnej úlohe hrá samotný Julio Torres. Spolu s ním sa však postupne v priebehu seriálu predstavia desiatky filmových hviezd ako Steve Buscemi, Paul Dano, Julia Fox, Alexa Demie či Emma Stone.

Dokumenty

Streamovacia platforma tento poteší tento mesiac hlavne fanúšikov zaujímavých dokumentov. Za zmenku stojí napríklad dvojdielny seriál Taylor Swift vs. Scooter Braun: Bad Blood. Ide o dokument zo série, ktorá zahŕňa seriály ako Johnny vs Amber, Kim vs Kanye: The Divorce a Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial.

Najnovší príbeh bude sledovať spor medzi svetovou hviezdou Taylor Swift a výkonným riaditeľom hudobného priemyslu Braunom. Bližšie sa pozrie na spor o 300 miliónov dolárov po tom, čo Braun kúpil práva na prvých šesť speváčkinych albumov. V seriály si vypočuješ názory právnych expertov, novinárov aj blízkych jednotlivých účastníkov.

24. júna bude mať premiéru osemdielny dokument s názvom Cris Miro (She/Her/Hers). Seriál prerozpráva príbeh prvej argentínskej transrodovej umelkyne Cris Miro.

A do tretice vypichneme ešte jeden zaujímavý dokument o živote tínedžerov v psychiatrickej liečebni  v nemocnici Zucker Hillside v Queense v štáte New York. Tvorcovia Alexandra Shiva, Lindsey Megrue sa divákom snažia priblížiť rôzne problémy duševného zdravia vrátane depresie, úzkosti, psychických porúch a porúch osobnosti.

One South: Portrait Of A Psych Unit ti priblíži príbehy pacientov, ktorí uvažovali, alebo sa priamo o samovraždu pokúsili. Dvojdielny film sleduje celý pobyt v nemocnici – od prijatia, cez úspechy a zlyhania liečby až po prepustenie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. júl 2024 08:32