Dom z filmu Sám doma je na predaj.Dawn Mckenna Group/canva/
StoryEditor

Domáce kino a basketbalové ihrisko: Ikonický dom zo Sám doma je zmenený na nepoznanie. Teraz si ho môžeš kúpiť aj ty

Viktória Revajová02.06.2024., 11:00h

Rodný dom Kevina McCallistera je na predaj. Poslední majitelia do neho poriadne zainvestovali a pripomína skôr luxusnú vilu. Nahliadni do nej spolu s nami.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred viac než dvadsiatimi rokmi bol kulisou slávneho filmu Sám doma. Dnes hľadá nových majiteľov. Dom, ktorý chránil Kevin McCallister pred dvojicou zlodejov, známych ako Mokrý banditi môže byť tvoj.

image

FOTO Na Slovensku je na predaj historický vojenský bunker. Stojí len pár tisíc a ponúka veľa možností využitia

Predávajú ho po 12 rokoch

Na realitnom trhu pribudol inzerát, ktorý ponúka na predaj ikonický dom z filmu Sám doma. Dom s 5 spálňami a 6 kúpeľňami z vonku pôsobí presne ako ten, ktorý sa blysol v roku 1990 v notoricky známej komédii. Jeho interiér je však zmenený na nepoznanie.

„Legendárny dovolenkový dom snov, prepracovaný na moderný luxus: Honosná tehlová gruzínska rezidencia preslávená filmom Sám doma prináša vzácnu príležitosť vlastniť jednu z najikonickejších filmových rezidencií v americkej popkultúre,“ píše sa na stránke realitnej kancelárie.

Trojposchodový dom stojí na predmestí Winnetka v Chicagu. Súčasní majitelia ho kúpili v roku 2012 za vyše 1,5 milióna dolárov. Teraz ho predávajú za násobne vyššiu sumu. Dôvodom je aj rozsiahla rekonštrukcia, ktorú na dome urobili. Luxusná vila bude nového majiteľa stáť 5,25 milióna dolárov, čo je v prepočte vyše 4,8 milióna eur.

image

Joe Biden hľadá meme manažéra. Úspešného uchádzača čaká rozprávkový plat

Natáčali sa v ňom slávne scény

Hoci bola väčšina interiérových scén zo slávnej vianočnej snímky nakrútená v externom štúdiu, niektoré známe scény sa odohrali priamo v tomto dome. Jednou z nich je napríklad scéna, v ktorej sa Macaulay Culkin spustil na saniach zo schodov. V skutočnosti však nešlo o slávneho herca, ale kaskadéra.

Zaujímavosťou je, že v dome v čase nakrúcania žila rodina, ktorá ho vlastnila. Abendshienovci sa počas natáčacích dní ukrývali na hornom poschodí a sem tam nakukli do zákulisia.

image

FOTO Kaštieľ za cenu dvojizbáku? Pri Martine je na predaj stavba, v ktorej sa budeš cítiť ako hlavná postava z Bridgertonu

Minimalistický dizajn

Ak by si čakal, že jeho steny budú obložené farebnými tapetami, ako to bolo vo filme, musíme ťa sklamať. Tie boli výsledkom práce kreatívneho tímu, rovnako ako dom na strome, ktorý zbúrali hneď po nakrúcaní.

Stavba z roku 1920 je v súčasnosti premenená na luxusnú vilu s minimalistickým čierno-bielym dizajnom. Súčasní majitelia dom kompletne zrekonštruovali v roku 2018. Zachovaná bola len jeho fasáda z červených tehál a ikonické priestory domu, ktoré sa mihli vo filme.​

„Súčasní majitelia venovali maximálnu pozornosť zachovaniu architektonických detailov a celistvosti najpamätnejších a najznámejších priestorov domu. Pôvabná vstupná hala a nezabudnuteľné vstupné schodisko, ako aj formálne priestory obývacej izby a jedálne, to všetko zostáva vo forme a štruktúre do značnej miery nezmenené,“ ​sľubujú v inzeráte.

Z obyčajného domu na predmestí sa po jeho rozšírení stala luxusná vila s piatimi spálňami. Veľkým lákadlom je jeho rozľahlá terasa s výhľadom na krásnu záhradu. Na poschodí sa nachádzajú spálne s krbom, veľkým šatníkom a nechýba ani vírivka.

Strašidelné podkrovie, pred ktorým mal rešpekt aj samotný Kevin McCallister sa premenilo na slnkom zaliaty apartmán. V dome nájdeš plne vybavenú posilňovňu, ale aj súkromný bar. Najväčším prekvapením, ktoré sa ukrýva v jeho suteréne je súkromné kino a obrovské basketbalové ihrisko.

ANKETA
Chcel/a by si bývať v takomto dome?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. september 2024 04:22