TikTok sa zbláznil. Môžeš sa obliecť aj najesť ”doružova”.Twitter/daily Mail U.k./
StoryEditor

Barbie pobláznila TikTok. Influenceri sa natáčajú pri jedení ružových cestovín, môžeš si dať aj Kenove hranolky

Antiyoutuber18.07.2023., 13:00h

Sociálne siete sú zaplavené Barbie tematikou a užívatelia TikToku si okrem iného vyrábajú ružové cestoviny či trblietavé nápoje ako z filmu. Mladí sú posadnutí a nevedia sa dočkať premiéry.

Lajkuj Brainee.sk na

Na 20. júla sú celosvetovo naplánované premiéry hneď dvoch očakávaných filmov. Zatiaľ čo film Oppenheimer zaujal skôr náročnejšie publikum, mladí na sociálnych sieťach sa zbláznili do Barbie. Internet je teraz plný ružového obsahu a užívatelia ho milujú.

Najskôr boli reakcie na Barbie skôr kritické predovšetkým kvôli obsadeniu Ryana Goslinga do role Kena a Margot Robbie do role Barbie. Vraj sú oba na takúto dvojicu už príliš starí. Už pred mesiacom sa na TikToku však začala objavovať videa, v ktorých užívatelia sledovali nový trailer filmu a väčšina z nich bola naprosto uchvátená. Aj keď boli fanúšikovia k obsadeniu kritickí jednoducho nový ružový film musia vidieť.

image

Vietnam zakázal nový megafilm Barbie. V krajine ho neuvedú kvôli jedinej veci

K popularite filmu prispel aj veľmi úspešný soundtrack. Piesne pre Barbie naspievali Charlie XCX, Dua Lipa a tiež Nicki Minaj. Krátko po ich vydaní sa okamžite začali objavovať videá, na ktorých používatelia tancujú v ružovom oblečení alebo len hovoria o novom filme. Film o bábike sa rýchlo stal posadnutosťou, ktorú nikto nechce zastaviť.

Posadnutosť bábikami určite nechcú zastaviť ani rôzne značky. Odevné reťazce vyrábajú celé kolekcie s tematikou nového filmu a ulice Prahy sa začali zapĺňať nielen ružovými tričkami s Barbie. V Primarku si môžete kúpiť župan, uterák alebo hubku na líčenie. Zara k celej kolekcii pristúpila skromnejšie, hoci je tiež z veľkej časti ružová, ale nápisy nie sú také nápadné. Uvedené dve značky nie sú jediné, podobné oblečenie si môžete kúpiť aj v Gape a nové topánky vyrába napríklad Aldo.

Jedz ako Barbie

Barbie nezasiahla len módne reťazce, film má za sebou aj spoluprácu s reťazcom rýchleho občerstvenia Burger King. Zákazníci si teraz môžu kúpiť cheeseburger s kúskami slaniny a ružovou omáčkou, ktorá má vraj dymovú príchuť. Reťazec ponúka aj ružový mliečny koktail, ružovú šišku a porciu takzvaných Kenových zemiakov, čo sú klasické hranolky.

Fanúšikovia nového filmu absolútne milujú jeho marketing. Cestou do kina si môžu dať jedlo z fastfoodu a na premiéru sa stihnú obliecť od hlavy po päty do oblečenia s motívom Barbie. "Je to geniálne. Ani nechápem, ako na ten nápad prišli, ale Barbie je jednoducho všade. Všetci majú novú kolekciu," píše jeden z používateľov na TikToku.

Keďže používatelia TikToku sú vynaliezaví a chcú si niečo pripraviť aj doma, začali napríklad vymýšľať recepty na cestoviny s ružovou omáčkou presne také, aké jedávala populárna bábika. Receptov je veľa, ale jeden z nich je najobľúbenejší. Ako ho pripraviť? Stačí zmiešať fetu alebo akýkoľvek syr balkánskeho typu s červenou repou a dochutiť podľa vlastnej chuti. Niektorí pripravujú aj ružové trblietavé nápoje. Vo väčšine prípadov jednoducho do niečoho nalejú ružový sirup a posypú trblietkami.

Barbie a ružové veci sú jednoducho všade na sociálnych sieťach a mladí ľudia neriešia nič iné. Niektorí sú dokonca smutní, pretože kvôli dovolenke zmeškajú premiéru. "Neviem, ako to urobím. Už som si kúpila outfit, veľmi som sa tešil," píše jeden z nich, ktorá dúfa, že stihne premietanie v zahraničí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 14:59